Tελευταια Νεα

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019

Προπαγανδιστικό βίντεο στη Βόρεια Κορέα ονομάζει «κατασκόπους» τους χριστιανούς-Βίντεο


Προπαγάνδα στη Βόρεια Κορέα κατά των Χριστιανών αποκαλύπτεται μέσα από ένα βίντεο.

Ένα προπαγανδιστικό βίντεο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα αποκαλύπτει πώς η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας επιδιώκει να φιμώσει τον Χριστιανισμό παρουσιάζοντας τους χριστιανούς ως «φανατικούς θρησκευόμενους» και «κατασκόπους» που υπονομεύουν την σταθερότητα της χώρας.

Το βίντεο, που έφερε στο φως η Φωνή των Μαρτύρων, ένα χριστιανικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που υποστηρίζει τους ανά τον κόσμο διωκόμενους χριστιανούς, χρησιμοποιήθηκε για να διδάξει στους πράκτορες της κρατικής ασφάλειας τον τρόπο εντοπισμού και φίμωσης εκείνων που προάγουν την χριστιανική θρησκεία στη Βόρεια Κορέα.

Το βίντεο παρουσιάζει την ιστορία της χριστιανής Cha Deoksun, η οποία, υποφέροντας κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Λιμού στη δεκαετία του 1990, ο οποίος θανάτωσε περίπου 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους, έφυγε παράνομα στην Κίνα αναζητώντας τον θείο της. Αφού έμαθε ότι ο θείος της είχε πεθάνει, η Deoksun βρέθηκε στην εκκλησία Seotap, όπου άκουσε για πρώτη φορά το Ευαγγέλιο.

«Η εκκλησία Seotap διευθύνεται από μεταμφιεσμένους πάστορες από την μυστική υπηρεσία της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας», ισχυρίζεται το βίντεο. «Υποθάλπει άστεγους που μπαίνουν παράνομα στην χώρα, παρέχοντας «αντι-δημοκρατική» (αντι-βορειοκορεάτικη) θρησκευτική εκπαίδευση, εκπαιδεύοντάς τους αποτελεσματικά ως κατασκόπους».

Το βίντεο λέει ότι αυτή η γυναίκα «πίστεψε αφελώς τα κηρύγματα σχετικά με έναν ελεήμονα Θεό και έγινε «φανατική πιστή» που επέστρεψε στη Βόρεια Κορέα για να σχηματίσει ένα υπόγειο δίκτυο χριστιανών μέσα στη χώρα.

«Ξεγελάστηκε εντελώς από τον εχθρό», προσθέτει.

Μετά την επιστροφή της στη Βόρεια Κορέα, η Cha αν και παραβίασε το νόμο που εισήλθε στην Κίνα, οι αρχές ήταν «επιεικείς» μαζί της και την άφησαν να φύγει, λέει το βίντεο.
«Αντί να είναι ευγνώμων στο κόμμα που την συγχώρεσε (το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κορέας), αυτή ευχαρίστησε τον «Θεό του ελέους», δηλώνει το βίντεο.

Επειδή ήταν φτωχή, η Cha ταξίδεψε από πόλη σε πόλη για να κερδίσει χρήματα. Σύμφωνα με το βίντεο, η γυναίκα έδωσε χρήματα στους φτωχούς και στους έχοντες ανάγκη και άρχισε να συγκεντρώνεται μαζί με άλλους κρυφούς χριστιανούς μυστικά κάθε Κυριακή για να λατρεύουν, να προσεύχονται, να ψέλνουν ύμνους και να μελετούν την Αγία Γραφή. Χάρη στις ευαγγελιστικές προσπάθειες της, η οικογένειά της, μαζί με αρκετούς άλλους, ασπάστηκε τον Χριστιανισμό.

Το βίντεο την περιγράφει ως «κατάσκοπο» που επιδιώκει να στρατολογήσει άλλους κατασκόπους και ως «φανατική» που είναι σε «αποστολή από τον εχθρό», «προσπαθώντας παράλογα να εδραιώσει τη βασιλεία του Θεού».

Το video:


Τελικά, την Cha την κατέδωσε στους αξιωματούχους «ένας καλός και αφυπνισμένος πολίτης της Βόρειας Κορέας». Η VOM πιστεύει ότι είτε σκοτώθηκε από εκτελεστικό απόσπασμα είτε σκοτώθηκε σε κάποιο γκουλάγκ.

«Είναι ασαφές πώς πέθανε η Deoksun, αλλά είναι πιθανό ότι εκτελέστηκε», σημειώνει η VOM προσθέτοντας ότι η Cha «υπηρετούσε τον Κύριο κρυφά, όπως κάνουν σήμερα πολλοί Βορειοκορεάτες Χριστιανοί, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησής τους να εξαλείψει εντελώς τον Χριστιανισμό».

Η Βόρεια Κορέα κατατάσσεται ως η χειρότερη χώρα στις διώξεις κατά χριστιανών στην ετήσια παγκόσμια λίστα της οργάνωσης Open Doors. Η οργάνωση εκτιμά ότι πολλοί από τους πολίτες της χώρας – συμπεριλαμβανομένων περίπου 50.000 χριστιανών – κρατούνται σε κέντρα κράτησης, φυλακές ή στρατόπεδα πολιτικών κρατουμένων.
« Προηγουμενη
Επομενη »