Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ... «Δεν ακυρώνονται οι Πρέσπες!» - «Ο συσχετισμός με κανόνια & αεροπλάνα δεν είναι πάντα υπέρ μας»

Τη σημασία της τήρησης της νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου στον τρόπο αντιμετώπισης της Τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μ...


Τη σημασία της τήρησης της νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου στον τρόπο αντιμετώπισης της Τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση του Κ. Βελόπουλου, ο υπουργός τόνισε πως η επίκληση της διεθνούς διπλωματίας και του Δικαίου είναι επιβεβλημένη επειδή ο συσχετισμός δυνάμεων στη χρήση όπλων δεν είναι πάντα προς όφελος της χώρας μας. «Πρέπει να χρησιμοποιούμε τη διεθνή διπλωματία και το δίκαιο γιατί δεν αρκούν πάντοτε τα κανόνια, τα υποβρύχια τα αεροπλάνα και δεν είναι πάντοτε δυστυχώς στο δικό μας όφελος οι αριθμητικοί συσχετισμοί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η αναφορά αυτή του υπουργού ήρθε σε απάντηση της ρητορικής του κ. Βελόπουλου περί της ανάγκης η χώρα αν χρειαστεί να κάνει χρήση των όπλων, προκειμένου όπως είπε, οι Τούρκοι να μην ξαπατήσουν το πόδι τους στο Αιγαίο.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης πάντως αναφέρθηκε και στο θέμα της ανακήρυξης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, συστήνοντας ψυχραιμία προκειμένου να γίνουν οι σωστές κινήσεις την κατάλληλη στιγμή.




«Εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών»

Παράλληλα ο υπουργός αναφέρθηκε απαντώντας σε έτερη ερώτηση και στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών λέγοντας πως έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα ο μόνος δρόμος για την ελληνική κυβέρνηση είναι να παρακολουθεί και να ελέγχει την εφαρμογή των προβλέψεων της συμφωνίας αλλά και την αξιολόγηση της στάσης των γειτόνων μας για την ένταξή τους στην ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε σε διαβήματα που έχει κάνει η ελληνική πλευρά, καθώς όπως είπε, διαπίστωσε πως υπάρχουν αρκετές παραβιάσεις της.

«Θέλουμε να προχωρήσει με ταχύτητα η αφαίρεση των συμβόλων που προσβάλουν την ιστορική μας κληρονομιά. Τι έκανε η προηγούμενη πλειοψηφία η περίεργη εκείνη; Έκανε τη χώρα μας να χάσει τα διπλωματικά της όπλα. Έχασε την ενδιάμεση συμφωνία και έχασε και το μεγάλο διαπραγματευτικό όπλο της εισόδου στο ΝΑΤΟ. Σήμερα και στο πλαίσιο της αργής πορείας στην ΕΕ θα βάζουμε συνεχώς στοιχεία βελτιώνοντας τη συμφωνία. Σήμερα θα δώσουμε μάχη για την εφαρμογή της να σταματήσουν να ονομάζονται Μακεδόνες και τα κρασιά τους μακεδονικά και να έχουν ταυτότητα βόρειων Μακεδόνων», είπε χαρακτηριστικά. pentapostagma.gr