Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΝΤΑΝΤΕΥΟΥΜΕ... Στρατηγός Τζέιμς Μάτις: Το Πακιστάν «πλέον επικίνδυνη χώρα του κόσμου»

Ο ΑΝΤΙΤΟΥΡΚΟΣ Τζέιμς Μάτις, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2019, αναφέρετα...



Ο ΑΝΤΙΤΟΥΡΚΟΣ Τζέιμς Μάτις, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2019, αναφέρεται στο Πακιστάν, νέο του βιβλίο με τίτλο «Call Sign Chaos», και το θεωρεί ως την «πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο με το ταχύτερα αναπτυσσόμενο οπλοστάσιο».






Μέσω του βιβλίου του, ο Μάτις ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση του Πακιστάν «αντιμετωπίζει τη γεωπολιτική μέσα από το πρίσμα της έχθρας του με την Ινδία» μέχρι του σημείου που βοήθησε την εγκατάσταση μιας φιλικής κυβέρνησης στην Καμπούλ με στόχο την αντίσταση στην περιφερειακή επιρροή της Ινδίας.

Ο Τζέιμς Μάτις, μάλιστα, προχωρά ακόμα περισσότερα αναφέροντας: «Από όλες τις χώρες που συναναστράφηκα, θεωρώ το Πακιστάν την πιο επικίνδυνη λόγω της ριζοσπαστικοποίησης της κοινωνίας του και της διαθεσιμότητας του πυρηνικού οπλοστασίου. Δεν μπορεί το ταχύτερα αναπτυσσόμενο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο να πέσει σε χέρια τρομοκρατών».

Ο ίδιος αναφέρεται στην οργάνωση Tehrik-i-Taliban Pakistan, που φιλοδοξεί να ανατρέψει την κυβέρνηση του Πακιστάν και να εγκαθιδρύσει το δικό του χαλιφάτο στα πρότυπα του Ισλαμικού Κράτους.

Ο τέως σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τις σχέσεις ΗΠΑ-Πακιστάν ως «πολύ μπλεγμένες», καθώς τόσο ο νυν Αμερικανός Πρόεδρος όσο και οι προκάτοχοί του έχουν βασιστεί στο Πακιστάν ώστε να μεσολαβήσει στις συνομιλίες με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Μάλιστα, χρηματοδότησε με εκατομμύρια δολάρια την πακιστανική κυβέρνηση.

«Θα μπορούσαμε να χειριστούμε τα προβλήματά μας με το Πακιστάν, αλλά οι διαφορές είναι βαθιές και η εμπιστοσύνη αρκετά ρηχή για να τα επιλύσουμε» γράφει ο Τζέιμς Μάτις, υποστηρίζοντας ότι γι’ αυτό τον λόγο ο τέως Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, δεν προειδοποίησε τις πακιστανικές αρχές και τη Seal Team Six για την επιδρομή στο Αμποταμπάντ, που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2011. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Μάτις, σε αυτό που ο κόσμος «πρέπει να επικεντρωθεί τώρα είναι οι προσπάθειες ελέγχου όπλων και μη διάδοσής τους».