Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ... Ελλάδα και Κύπρος στην άσκηση ΝΕΜΕΣΙΣ μαζί με Ισραήλ, ΗΠΑ και Γαλλία

Σε τελική φάση μπαίνει η προετοιμασία για την πραγματοποίηση της πολυεθνικής άσκησης ΝΕΜΕΣΙΣ 2019, που θα πραγματοποιηθεί εντός της Κυπρ...


Σε τελική φάση μπαίνει η προετοιμασία για την πραγματοποίηση της πολυεθνικής άσκησης ΝΕΜΕΣΙΣ 2019, που θα πραγματοποιηθεί εντός της Κυπριακής ΑΟΖ στις 13 Νοεμβρίου, σε μια κίνηση που αποτελεί σαφές μήνυμα προς την Τουρκία και στις απειλές που εξαπολύει εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.






Η άσκηση «Multinational Exercise NEMESIS 2019» θα πραγματοποιηθεί με τη συμμέτοχη της Ελλάδας, της Κύπρου, της Γαλλίας, της Βρετανίας των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Στην Κύπρο την Τετάρτη συνεδρίασε η Ομάδα Σχεδιασμού της Άσκησης με σκοπό την ενημέρωση επί του σεναρίου της άσκησης και την προετοιμασία για τη διεξαγωγή της.

Η άσκηση όπως αναφέρει η αρμόδια Αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας (Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης) εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της Κύπρου για ανάπτυξη αποτελεσματικής συνεργασίας σε επιχειρησιακό επίπεδο, όσον αφορά στα θέματα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων κινδύνου σε πλατφόρμες εξόρυξης υδρογονανθράκων και σε υποστηρικτικά πλοία αυτών.