Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός των οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν»... Ε που πάνε; Ιρακ, Ιραν ή Συρία;

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να επιτρέπει σε μέλη της τρομοκρατικής ομάδας των Γκιουλενιστών (FETÖ) να εισέρχονται στη χώρα, καθώς αγνοεί τις π...


«Η Ελλάδα εξακολουθεί να επιτρέπει σε μέλη της τρομοκρατικής ομάδας των Γκιουλενιστών (FETÖ) να εισέρχονται στη χώρα, καθώς αγνοεί τις προσκλήσεις της Τουρκίας για διεθνή συνεργασία κατά της τρομοκρατικής ομάδας», γράφει η τουρκική ‘Daily Sabah’.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου δήλωσε χθες ότι περίπου 8.000 μέλη της FETÖ διήλθαν στην Ελλάδα τα τελευταία δυόμισι χρόνια.




Ο Σόιλου σημείωσε ότι παρόλο που η Ελλάδα καταφεύγει στην αμφιλεγόμενη πρακτική «pushback» κατά των παράνομων μεταναστών, κανένα μέλος της FETÖ δεν επέστρεψε βίαια στην Τουρκία.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι «η FETÖ, μέσω των στρατιωτικών υποστηρικτών της, πραγματοποίησε μια προσπάθεια διχασμού στις 15 Ιουλίου 2016. Ισχυρή λαϊκή αντίσταση αποθάρρυνε την προσπάθεια, αλλά οι σχεδιαστές σκότωσαν 251 άτομα και τραυμάτισαν περίπου 2.200 άλλους», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξή του στο CNN Türk ο Σόιλου δήλωσε ότι η Τουρκία έχει κάνει πολλά αιτήματα έκδοσης σε ευρωπαϊκές χώρες για άτομα που εμπλέκονται σε μια σειρά εγκλημάτων.

Πρόσθεσε ότι το ποσοστό έκδοσης ήταν 85% σε υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος και ναρκωτικών, αλλά το ποσοστό αυτό ήταν μόνο 3% για την τρομοκρατία.

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος