Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ... Φιλοζωική οργάνωση ζητά να αφήσει ο Χριστός το γαϊδουράκι και να χρησιμοποιήσει… πατίνι...!!!

Tην «οργή» της φιλοζωικής οργάνωσης «Peta» έχει προκαλέσει η χρήση των γαϊδουριών σε εκδηλώσεις για τον Ιησού Χριστό. H οργάνωση «Peta...


Tην «οργή» της φιλοζωικής οργάνωσης «Peta» έχει προκαλέσει η χρήση των γαϊδουριών σε εκδηλώσεις για τον Ιησού Χριστό.

H οργάνωση «Peta» εξέφρασε την έντονη δυσφορία της για την «ταλαιπωρία» που υφίστανται τα ζώα υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στις αρχές ενός βαυαρικού χωριού, γνωστό για τις φολκλορικές γιορτές που οργανώνει για τα Πάθη του Χριστού.




Στην επιστολή της, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ο Ιησούς θα μπορούσε κάλλιστα να επιβαίνει σε ηλεκτρικό πατίνι στο πλαίσιο της προστασίας των ζώων.

Το Ομπεραμεργκάου, ένα χωριό στις βαυαρικές άλπειες που απέχει δύο ώρες από το Μόναχο, είναι διάσημο για τις φολκλορικές γιορτές για τα Πάθη του Χριστού, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Βild.

Η εικόνα με τον Ιησού να διασχίζει το πανέμορφο χωριό στην Βαυαρία πάνω σε γαιδούρι, μπορεί να μία παράδοση 400 ετών, ωστόσο, ερέθισε τους ακτιβιστές της PETA.

Η επιστολή των ακτιβιστών των δικαιωμάτων των ζώων της Οργάνωσης PETA, λέει ότι το 2020, ο Ιησούς Χριστός θα πρέπει να επιβαίνει σε ηλεκτρικό πατίνι ή οποιοδήποτε άλλο μεταφορικό μέσο, οικολογικό όμως, κι όχι σε γαιδούρι., ως το τελευταίο να μην είναι… οικολογικό.

Για την Peta, o ενήλικας που επιβαίνει σε γαϊδούρι, επιβαρύνει το ζώο. «Σήμερα, ο Ιησούς δεν θα ταξίδευε με γαϊδουράκι, πιθανότατα θα είχε ηλεκτρικό πατίνι ή άλλο μέσο μεταφοράς φιλικό προς το περιβάλλον», δηλώνει ο Πέτερ Χέφκεν, εκπρόσωπος της οργάνωσης PETA.

Και τι σκέφτονται οι διοργανωτές στο Ομπεραμεργκάου για την ιδέα αυτή;

Προς το παρόν τίποτα. Οι διοργανωτές των φολκλορικών εκδηλώσεων διατείνονται ότι τηρούν όλες τις νομοθετικές διατάξεις για την καλή διαβίωση των ζώων.

Οι ακτιβιστές της φιλοζωικής οργάνωσης PETA έχουν ξεκινήσει μία διεθνή καμπάνια για την προστασία των ζώων.

Σύμφωνα με την Peta, τα ζώα που μεταφέρουν επισκέπτες ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια από το παλαιό λιμάνι των Φηρών στη Σαντορίνη , βασανίζονται.