Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καθηγητής στην Πάφο.... Στρίμωξε τη μαθήτρια σε κουζίνα ξενοδοχείου

Υπό 8ήμερη κράτηση τέθηκε χθες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου 59χρονος καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης ο οποίος είναι ύποπτος για σεξουαλ...


Υπό 8ήμερη κράτηση τέθηκε χθες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου 59χρονος καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης ο οποίος είναι ύποπτος για σεξουαλική παρενόχληση 16χρονης μαθήτριας δευτέρας λυκείου σε σχολή της Πάφου. Η σεξουαλική παρενόχληση διαπράχθηκε σε πεντάστερο παραλιακό ξενοδοχείο στην τουριστική περιοχή του Δήμου Πάφου, όπου ο καθηγητής εργαζόταν παράνομα τα απογεύματα ως ζαχαροπλάστης.




Η διαδικασία για την έκδοση διατάγματος κράτησης έγινε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου κεκλεισμένων των θυρών. Η μαθήτρια, που έχει μεταναστευτικό βιογραφικό, διαμένει για χρόνια στην Πάφο και φοιτά στον κλάδο των ξενοδοχειακών επαγγελμάτων. Η καταγγελία έγινε στην Αστυνομία την Παρασκευή και η 16χρονη μαθήτρια για λόγους προστασίας της έδωσε κατάθεση στο Αρχηγείο Αστυνομίας στη Λευκωσία. Η κατάθεσή της ήταν πολύωρη, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του καθηγητή.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του «Π», η σεξουαλική παρενόχληση διαπράχθηκε την Τετάρτη σε πολυτελές παραλιακό ξενοδοχείο της Πάφου όπου εργαζόταν παράνομα ο καθηγητής τα απογεύματα. Ο καθηγητής απομόνωσε τη μαθήτρια στην κουζίνα, άπλωσε το χέρι του και στη συνέχεια επιχείρησε να τη φιλήσει. Το δεκαεξάχρονο κορίτσι ήταν μαθητευόμενη στο ξενοδοχείο και την είχε στείλει εκεί η σχολή της στο πλαίσιο της συνεργασίας με τα ξενοδοχεία.

Επιχειρήθηκε κουκούλωμα

Η μαθήτρια έφυγε τρέχοντας από την κουζίνα και ενημέρωσε σχετικά τον διευθυντή του ξενοδοχείου, ο οποίος της συνέστησε να μην κάνει τίποτε και ότι θα αναλάμβανε ο ίδιος την υπόθεση. Υπήρξε μάλιστα προσπάθεια να αποτραπεί η καταγγελία για να μην πληγεί η φήμη του ξενοδοχείου και διότι εργοδοτούσε παράνομα τον καθηγητή τα απογεύματα. Η μαθήτρια ενημέρωσε τους γονείς της και την επόμενη μέρα ενημέρωσε και τον διευθυντή της Τεχνικής Σχολής ο οποίος της εξήγησε τα δικαιώματά της και τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να κινηθεί. Για τις προθέσεις της μαθήτριας και την απόφασή της να καταγγείλει την υπόθεση φαίνεται πως ενημερώθηκε ο καθηγητής ο οποίος ετοιμαζόταν να διαφύγει στο εξωτερικό γι’ αυτό και αποφασίστηκε να επισπευστεί η διαδικασία σύλληψής του. Για την υπόθεση είναι ενήμερο από την πρώτη στιγμή το Υπουργείο Παιδείας και σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» τη Δευτέρα ο καθηγητής αναμένεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα, αφού το θέμα παραπεμφθεί προς εξέταση ενώπιον της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Δηλώνει αθώος

Ο 59χρονος καθηγητής που υπηρετεί στη Μέση Εκπαίδευση και σε λύκειο εκτός Πάφου, αρνείται κατηγορηματικά ότι παρενόχλησε σεξουαλικά τη μαθήτρια, αποδίδει την καταγγελία σε παρεξήγηση του διαχυτικού του χαρακτήρα και σε κινήσεις του που ήταν φιλικού και όχι σεξουαλικού περιεχομένου. Από χθες οι ανακριτές της υπόθεσης, άρχισαν να λαμβάνουν καταθέσεις από το οικογενειακό και το φιλικό περιβάλλον της δεκαεξάχρονης, εκπαιδευτικούς και συμμαθητές της, καθώς και από το ξενοδοχείο όπου εργαζόταν ως μαθητευόμενη.