Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δείχνουν τον... πολιτισμό τους - Στέλεχος του κόμματος του Ερντογάν κραδαίνει κομμένο κεφάλι Σύριου στρατιώτη - ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες

Bίντεο τον δείχνει να λέει ότι η νίκη ανήκει στους ισλαμιστές τζιχάντ και ότι όποιος αντιτίθεται στους στρατιώτες του Ισλάμ, θα μοιράζετ...


Bίντεο τον δείχνει να λέει ότι η νίκη ανήκει στους ισλαμιστές τζιχάντ και ότι όποιος αντιτίθεται στους στρατιώτες του Ισλάμ, θα μοιράζεται την ίδια μοίρα με το κομμένο κεφάλι, το οποίο είπε ότι ανήκε σε στρατιώτη των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος.
Όπως αναφέρει το Nordic Monitor, πρόκειται για τον Εμράχ Τσελίκ (γεννημένος στις 5 Απριλίου 1987), μέλος της νεολαίας του AKP στην επαρχία Kαπακλί της βορειοδυτικής επαρχίας Tεκίρνταγ, εμφανίστηκε τόσο σε βίντεο όσο και σε φωτογραφίες να κρατά ένα κομμένο κεφάλι στο χέρι του.






Ο Τσελίκ υπηρέτησε ως αναπληρωτής πρόεδρος της νεολαίας του ΑΚΡ σε μια περιοχή που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας πριν από την ένταξή του στις τζιχαντιστικές ομάδες που αγωνίζονται στην περιοχή των Τουρκμένων στην Βόρεια Συρία στις 10 Οκτωβρίου 2015. Κατάγεται από την ανατολική επαρχία Ερζιντζάν, αλλά διατηρεί μια κατοικία στο Τεκίρνταγ. Τα αρχεία του εισαγγελέα του Ανώτατου Εφετείου δείχνουν ότι εξακολουθεί να είναι μέλος του AKP.



Σύμφωνα με τη δική του δήλωση, ο Τσελίκ υπηρέτησε στο 2ο παράκτια μεραρχία που σταθμεύει στα βουνά του Τουρκμενιστάν και υπηρέτησε υπό τη διοίκηση του Μπασάρ Μολλά. Είναι η κύρια επαναστατική ομάδα του Τουρκμενιστάν που λειτουργούσε στο Κυβερνείο της Λατάκιας και κέρδισε φήμη όταν σκότωσε έναν Ρώσο πιλότο πολεμικού αεριωθούμενου SU-24 ο οποίος είχε πηδήξει με αλεξίπτωτο από το αεροσκάφος του όταν καταρρίφθηκε από την Τουρκία στα συριακά σύνορα στις 24 Νοεμβρίου 2015. Στην δήλωσή του ο Τσελίκ είπε ότι δύο ελικόπτερα αναπτύχθηκαν από τη Ρωσία εντός 10 λεπτών από την κατάρριψη του αεροπλάνου για τη διάσωση των πιλότων αλλά ότι ήταν πολύ αργά καθώς η μεραρχία τον είχε ήδη συλλάβει.

Φαίνεται ότι ταξίδευε από και προς τη Συρία χωρίς προβλήματα στα σύνορα καθώς η μεραρχία του Τουρκμενιστάν οπλίστηκε, εκπαιδεύτηκε και υποστηρίχθηκε από την Τουρκία. Κατά τη διάρκεια μιας από τις επισκέψεις του στην Τουρκία, έδωσε συνέντευξη σε τοπικό ημερήσιο στην πατρίδα του στις 18 Νοεμβρίου 2018 και περιέγραψε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως ηγέτη που αγωνίζεται για το Ισλαμικό Σκοπό. “Όποιος είναι φίλος του Προέδρου μας Ερντογάν είναι φίλος μας και όποιος είναι εχθρός του είναι επίσης εχθρός μας”, δήλωσε, με μια πλάγια αναφορά στην εχθρότητά του προς το κίνημα Γκιουλεν, έναν ξεκάθαρο κριτή του Ερντογάν λόγω της βοήθειάς του και της όπλισης των ομάδων τζιχάντ στη Συρία. “Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τον σκοπό του προέδρου μας”, δήλωσε ο Τσελίκ, προσθέτοντας ότι πίστευε ότι είχε αγωνιστεί στη Συρία εναντίον όλων των άπιστων κρατών.





Ο Τσελίκ φωτογραφήθηκε δίπλα στον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σόιλου, καθώς και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Μουσταφά Σεντόπ. Όταν οι εικόνες κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, παραδέχτηκε ότι ήταν ο άνθρωπος στη φωτογραφία δίπλα στον Σοϊλού και ότι ήταν πολύ περήφανος γι ‘αυτό. Σε μερικές φωτογραφίες το Τσελίκ θεωρήθηκε επίσης ότι έκανε το σημάδι Rabia, ένα σύμβολο καμπάνιας για τον Πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος δανείστηκε τη χειρονομία από την Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου. Υποστηρίχθηκε ότι ήταν συνδεδεμένος με το Μέτωπο Νούσρα, αν και ο ισχυρισμός αυτός ουδέποτε επαληθεύτηκε. Αυτός και οι σύντροφοί του εντάχθηκαν στην επιθετικότητα του τουρκικού στρατού στη Συρία μαζί με τους ελεύθερους μαχητές του Συριακού Στρατού.

Στη Συρία ενσωματώθηκε με μια μονάδα που τον οδήγησε ένας άλλος Τούρκος μαχητής, ο Αλπαρσλάν Τσελίκ, ο φερόμενος δολοφόνος ενός από τους πιλότους του κατεστραμμένου ρωσικού αεροσκάφους SU-24, ο οποίος πέθανε με πυροβόλο όπλο από το έδαφος μετά την εκτόξευσή του από το αεροπλάνο. Ο Αλπαρσλάν υπερασπίστηκε τη δολοφονία του πιλότου σε ένα βίντεο, λέγοντας ότι ο πιλότος είχε ρίξει βόμβες στουθς Τουρκμένους και ότι τα αντίποινα ήταν το σωστό πράγμα. Ο Αλπαρσλάν κατηγορήθηκε για παραβιάσεις πυροβόλων όπλων σε εγκλήματα που σχετίζονται με συμμορίες στην Τουρκία και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια τον Μάιο του 2017. Η υπόθεσή του εκκρεμεί ενώπιον της έφεσης.

Μετάφραση από tourkikanea.gr