Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το σχέδιο του Ράμα για την υφαρπαγή περιουσιών ιδιωτών και η παραχώρηση σε «επενδυτές»

himaraΤο στέλεχος του αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) και πρώην Βουλευτής Γιορίντα Ταμπάκου (Jorida Tabaku) δήλωσε πως το Σχέδιο - Νόμ...


himaraΤο στέλεχος του αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) και πρώην Βουλευτής Γιορίντα Ταμπάκου (Jorida Tabaku) δήλωσε πως το Σχέδιο - Νόμος το οποίο συζητείται σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Αλβανίας έχει ως απώτερο σκοπό την υφαρπαγή της ιδιοκτησίας των Αλβανών και την προσχώρησή της στα χέρια του Έντι Ράμα.




Η ίδια τονίζει πως ο εν λόγω νόμος αντιτάσσεται πλήρως στο αλβανικό Σύνταγμα, εφόσον η ιδιοκτησία των ιδιωτών, έπειτα από σχετική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, θα προσχωρήσει πλήρως στη δικαιοδοσία του πρωθυπουργού.

Τι έγραψε η Ταμπάκου:

"Η Εταιρεία των Επενδύσεων: Πώς ο Ράμα θα αποφασίσει για όλη την ιδιωτική και δημόσια ιδιοκτησία;! Σήμερα στην επιτροπή της Οικονομίας γίνεται συζήτηση για το σχέδιο - νόμο σχετικά με την Εταιρεία των Αλβανικών Επενδύσεων (KISH).

Μολαταύτα το προσχέδιο που συζητούν έχει μερικές αλλαγές σε σχέση με την πρώτη του εκδοχή. Αυτές οι αλλαγές αφορούν απλώς το αισθητικό πλαίσιο της υπόθεσης, το οποίο επί της ουσίας δεν αλλάζει την πνοή και το σκοπό της Εταιρείας, δηλαδή την προώθηση της ιδιοκτησίας στα χέρια ενός ανθρώπου.

Το προσχέδιο για το οποίο κάνει λόγο η Κεντρική Επιτροπή, είναι σε πλήρη αντίθεση με το αλβανικό Σύνταγμα. Κι αυτό αφού αντιτάσσεται στη φυσική ασφάλεια της ιδιοκτησίας, είτε εκείνη είναι ιδιωτική, είτε δημόσια.

Η Εταιρεία αποτελεί απλώς ένα προσωπείο με το οποίο ο Ράμα υποδύεται το αληθινό πρόσωπο του νόμου - ένα δικό του κατασκεύασμα - για να αρπάξει την ιδιωτική και δημόσια περιουσία της Αλβανίας.


Το στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας και πρώην Βουλευτής, Γιορίντα Ταμπάκου
​Σύμφωνα με το σχέδιο - νόμο η αλβανική κυβέρνηση παρέχει το δικαίωμα στην ίδια να ιδρύσει αυτή την εταιρεία και έπειτα μέσω αυτής να προωθήσει στο Κεντρικό Υπουργικό Συμβούλιο, τα εδάφη ή την ιδιοκτησία, που έχει οριστεί από την εκάστοτε τοπική ή υπουργική αρχή στο κονδύλιό της.

Επίσης σύμφωνα με μια επιπλέον εκδοχή του Νόμου, αυτή η ιδιοκτησία θα αποτελέσει το κεφάλαιο της Εταιρείας στην αγορά.

Μολονότι η κυβέρνηση έχει αλλάξει το άρθρο σχετικά με τις δημόσιες προμήθειες, πάλι επισκιάζεται ο τρόπος με τον οποίο ενεργεί.

Το νέο προσχέδιο σχετικά με τις Προμήθειες του δημοσίου, δε θα συμβαδίζει με τα πρότυπα της αλβανικής νομοθεσίας, παρόλο που η ιδιοκτησία που θα δοθεί στην Εταιρεία είναι δημόσια. Έτσι ο νόμος παρέχει το δικαίωμα η ιδιοκτησία των πολιτών να υπολογίζεται ως δημόσια, δήθεν προς όφελός τους.

Στην προκειμένη περίπτωση οι παραλιακές ιδιοκτησίες ή γενικώς εκείνες σε αξιοζήλευτα σημεία του τόπου μπορούν να υφαρπαχθούν από την Εταιρεία Αλβανικών Επενδύσεων και να δοθούν σε "επενδυτές" που συνεργάζονται με την ίδια. Δηλαδή με τον πρωθυπουργό.

Το Σχέδιο - Νόμος είναι η συνέχεια μιας οδού η οποία άρχεται με το Νόμο περί των Στρατηγικών Επενδύσεων (ο οποίος κλέβει την ατομική ιδιοκτησία, για να "χαριστεί" στους επενδυτές) και επιπλέον του Νόμου για την Επιστροφή της Ιδιοκτησίας του 2015, τον οποίο ψήφισαν μαζικά στη Βουλή οι επιχειρηματίες των τελευταίων δύο ετών ", γράφει η Ταμπάκου σε σχετική ανάρτησή της στο Facebook.
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο