Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βίγκαν έκανε επιδρομή σε φάρμα να «σώσει» κουνέλια και της έριξαν με καραμπίνες

Μια βίγκαν ακτιβίστρια, που έγινε «διάσημη» στα social media όταν ανάρτησε βίντεο με το πρόσωπό της να αιμορραγεί, ύστερα από πυρά που ...


Μια βίγκαν ακτιβίστρια, που έγινε «διάσημη» στα social media όταν ανάρτησε βίντεο με το πρόσωπό της να αιμορραγεί, ύστερα από πυρά που δέχθηκε από αγρότες που την καταδίωκαν, επειδή τους «απελευθέρωσε» (δηλαδή έκλεψε) κουνέλια που εξέτρεφαν, αποκαλύφθηκε στον ισπανικό Τύπο ότι η επιδρομή της, που «έσωσε» τελικά μόλις 16 κουνέλια, είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν σχεδόν 100 μωρά κουνελάκια.

Η βίγκαν ακτιβίστρια με το διαδικτυακό όνομα «Μύθικαλ Μία» (Mythical Mia), πραγματοποίησε πριν μια εβδομάδα «αποστολή σωτηρίας» κουνελιών σε μία φάρμα κοντά στο Οσόνο της βορειοδυτικής Ισπανίας.




Πέντε κουνέλες, που ήταν έγκυες και έτοιμες να γεννήσουν, πέθαναν κατά τη διάρκεια της χαοτικής «επιχείρησης σωτηρίας».

Σε άλλες κουνέλες έσπασαν οι σπονδυλικές στήλες τους.

Η «Μύθικαλ Μία» κατάφερε να αρπάξει 16 κουνέλες, άλλες έγκυες και άλλες που θήλαζαν απομακρύνοντάς τες από τα μικρά τους.

Ο τελικός απολογισμός, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «La Vanguardia», 90 κουνελάκια να μείνουν χωρίς τις μανάδες τους και να ψοφήσουν.

Η βίγκαν ακτιβίστρια, που το πραγματικό της όνομα παραμένει προς το παρόν άγνωστο, όταν άρπαξε τα κουνέλια και την κυνηγούσαν μπήκε σε ένα αυτοκίνητο με οδηγό συνεργό της για να διαφύγει.

Οι αγρότες έριξαν με κυνηγητικές καραμπίνες στο αυτοκίνητο που επέβαινε, σπάζοντας το πίσω τζάμι και από τα κομμάτια το γυαλί -ίσως και κάποια βόλια- τραυματίστηκε.

«Αυτό είναι που μόλις μας συνέβη, κοιτάξτε, καταγράφω το όλο θέμα», λέει στο βίντεο και συνεχίζει.

«Είμαι καλυμμένη με αίμα. Αυτό έκαναν οι αγρότες.

»Μας πυροβόλησαν το παράθυρό μας και μας καταδίωξαν στον αυτοκινητόδρομο.

»Ω Θεέ μου, είμαι κυριολεκτικά καλυμμένη με αίμα».

Η βίγκαν ακτιβίστρια ακούγεται να είναι Βρετανίδα.

Νομίζει μάλιστα ότι έπραξε κάποιον ηρωισμό, αφού σε επόμενη ανάρτησή της γράφει ότι αναγκάστηκε να αφήσει πίσω της χιλιάδες κουνέλες με τα μωρά τους.

«Αυτές οι 16 είναι οι τυχερές», είπε για τις κουνέλες που έκλεψε.

Υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα συνεχίσει τις επιδρομές.

«Αυτό που κάνουμε στα ζώα (σ.σ. ως ανθρωπότητα) χρειάζεται να σταματήσει αμέσως. Αυτή η αδικία τράβηξε για πολύ καιρό.

»Θα συνεχίσουμε να εισερχόμαστε σε αυτές τις εγκαταστάσεις και να εκθέτουμε τις φρίκες και να απελευθερώνουμε τα πλάσματα που είναι παγιδευμένα μέσα για όσο καιρό χρειαστεί.

»Δεν πάμε πουθενά. Ενταχθείτε στον αγώνα μας, γίνετε Βίγκαν, γίνετε ενεργοί και ας θέσουμε ένα τέλος σε αυτό μια για πάντα».