Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ - Δύο επιβεβαιωμένοι νεκροί, χάος, επεισόδια και συμπλοκές - ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ κι ο αρχηγός της ΕΛΑΣ

Εκτεταμένα επεισόδια στον καταυλισμό στη Μόρια μετά από φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα. Πληροφορίες για δύο νεκρούς σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μ...


Εκτεταμένα επεισόδια στον καταυλισμό στη Μόρια μετά από φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα. Πληροφορίες για δύο νεκρούς σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε κοντέινερ και επεκτάθηκε σε άλλους οικίσκους. Πρόσφυγες επιτέθηκαν σε πυροσβέστες, επέμβαση των ΜΑΤ στο Κέντρο Υποδοχής. Με C-130 διμοιρίες των ΜΑΤ, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και ο Υφυπουργός ΠροΠο μεταβαίνουν στη Μυτιλήνη.


Χάος επικρατεί στη Μόρια από το απόγευμα της Κυριακής, όποτε και ξέσπασε φωτιά σε κοντέινερ με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.

Πυκνοί καπνοί κάλυψαν τον καταυλισμό και οι πρόσφυγες έτρεχαν να σωθούν. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε και σε άλλα κοντέινερ. Στον καταυλισμό επικράτησε μεγάλη ένταση και πανικός. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, έγινε μια πρώτη απόπειρα κατάσβεσης, αλλά πρόσφυγες απώθησαν τους πυροσβέστες υποχρεώνοντας να βγουν από το ΚΥΤ με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν εκτεταμένα επεισόδια και να επέμβει η αστυνομία.

Τουλάχιστον ένας νεκρός
Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ υπάρχουν πληροφορίες για θύματα αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του Newsit.gr από το Υπουργείο Υγείας υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός, καθώς στο νοσοκομείο Μυτιλήνης έχει μεταφερθεί με ΙΧ ένα απανθρακωμένο πτώμα.

Σύμφωνα με το One πρόκειται για απανθρακωμένη γυναίκα.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, τα επεισόδια ξέσπασαν μετά από τις δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το απόγευμα, μία έξω και μία μέσα στο κέντρο. Συγκεκριμένα, η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπαίθριο χώρο, περίπου 400 μέτρα μακριά από το Κέντρο και έγινε αφορμή να δημιουργηθεί ένταση.

Είκοσι λεπτά αργότερα, εκδηλώθηκε η δεύτερη πυρκαγιά σε οικίσκο μέσα στο κέντρο, ο οποίος καταστράφηκε ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε άλλους παρακείμενους οικίσκους. Οι φωτιές έχουν τεθεί υπό έλεγχο.




Στη Μόρια με C-130 δύο διμοιρίες MAT και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ
Δύο διμοιρίες που βρίσκονταν στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ αναχώρησαν για την Μυτιλήνη με C-130. Στη Μόρια μεταβαίνουν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής.