Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στο Κάιρο τον Οκτώβριο η 7η Σύνοδος Κορυφής Αιγύπτου, Ελλάδας, Κύπρου

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου, επιβεβαίωσαν τον έβδομο γύρο της Συνόδου Κορυφής του μηχανισμού της τρι...


Οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου, επιβεβαίωσαν τον έβδομο γύρο της Συνόδου Κορυφής του μηχανισμού της τριμερούς συνεργασίας των χωρών τους, που θα φιλοξενηθεί από το Κάιρο τον Οκτώβριο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αχμέντ Χάφεζ.





Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι με τους δύο ομολόγους του της Ελλάδας και της Κύπρου, Νίκο Δένδια και Νίκο Χριστοδουλίδη έγινε στο περιθώριο των συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, για να συζητήσουν τις ενέργειες τους προκειμένου να εξασφαλισθεί η επιτυχία της Συνόδου Κορυφής.

Ο Σούκρι χαιρέτισε το σθένος και την εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ Καΐρου, Αθήνας και Λευκωσίας σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα.

Ο μηχανισμός της τριμερούς συνεργασίας χρησιμεύει ως πρότυπο για μια εξαιρετική συνεργασία για την προώθηση της ειρήνης, των οικονομικών συμφερόντων και του πολιτιστικού διαλόγου μεταξύ των εθνών, πρόσθεσε.

Ο ανώτερος διπλωμάτης της Αιγύπτου εξήρε επίσης το επίπεδο συντονισμού μεταξύ των τριών χωρών σε διάφορες διεθνείς και περιφερειακές συγκεντρώσεις, σημειώνει το αιγυπτιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο Mena.

The Hellenic Information Team
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος