Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ... Ελεύθερος ο 65χρονος Λιβανέζος που έπιασαν στη Μύκονο – Δεν είναι τρομοκράτης

Κάζο διεθνούς εμβέλειας για την ελληνική αστυνομία που προχώρησε στη σύλληψη Λιβανέζου πολίτη που επισκέφθηκε τη Μύκονο για διακοπές, π...


Κάζο διεθνούς εμβέλειας για την ελληνική αστυνομία που προχώρησε στη σύλληψη Λιβανέζου πολίτη που επισκέφθηκε τη Μύκονο για διακοπές, παρουσιάζοντάς τον ως διαβόητο τρομοκράτη – αεροπειρατή που αναζητούνταν από το 1987.

Όπως προέκυψε, ο 65χρονος άνδρας είναι δημοσιογράφος και μάλιστα έγκριτος στη χώρα του και συνελήφθη με ελλιπή στοιχεία.

Όπως προέκυψε, επρόκειτο για… συνωνυμία και ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος.

Φιλοξενείται για να «ηρεμήσει»

Ελεύθερος αφέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο 65χρονος Λιβανέζος, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη στην Μύκονο, καθώς στην διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου προέκυψε ότι τα στοιχεία του ήταν ίδια με καταζητούμενου από τις γερμανικές Αρχές, που έχουν εκδώσει διωκτικό έγγραφο για την μεγάλη αεροπειρατεία με ανθρωποκτονία το 1985 σε πτήση της TWA, καθώς και για απαγωγή δύο χρόνια αργότερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τις γερμανικές Αρχές δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση του συλληφθέντος με τον καταζητούμενο για την αεροπειρατεία.

Ο ίδιος ο 65χρονος επέμενε από την αρχή ότι έχει γίνει λάθος, ενώ από την πλευρά του Λιβάνου είχε γίνει διάβημα στην ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό, όπου παραδόθηκε και έγγραφο που βεβαιώνει ότι ο 65χρονος είναι έγκριτος δημοσιογράφος στον Λίβανο και ουδεμία σχέση έχει με την αεροπειρατεία που συνέβη πριν από 34 χρόνια.

Ο 65χρονος φιλοξενείται πλέον με μέριμνα των ελληνικών Αρχών σε ξενοδοχείο της Σύρου, προκειμένου να ηρεμήσει μετά την ταλαιπωρία που έχει υποστεί.