Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ Τ' ΑΥΤΙ ΤΟΥ... ΕΕ σε Ερντογάν: Έχουμε υπογράψει συμφωνία για το μεταναστευτικό – Έχεις πάρει ήδη 5,6 δισ.!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαντά στην απειλή Ερντογάν για άνοιγμα των συνόρων. Υπενθυμίζει ότι βρίσκεται σε ισχύ η συμφωνία που έχει υπογραφεί....



Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαντά στην απειλή Ερντογάν για άνοιγμα των συνόρων. Υπενθυμίζει ότι βρίσκεται σε ισχύ η συμφωνία που έχει υπογραφεί. Η Τουρκία έχει πάρει 5,6 δισ, από τα 6 της συμφωνίας, λένε οι Βρυξέλλες. Τι αποφασίστηκε σε διυπουργική σύσκεψη στην Αθήνα.






ΕΕ και Τουρκία συνεχίζουν να δεσμεύονται από τη συμφωνία για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, διεμήνυσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνέχεια των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν ότι η Τουρκία θα ανοίξει τις πόρτες προς την Ευρώπη εάν δε λάβει περαιτέρω βοήθεια για τους πρόσφυγες, η αρμόδια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό ανέφερε ότι και οι δύο πλευρές παραμένουν προσηλωμένες στην εφαρμογή της συμφωνίας και υπάρχει «εμπιστοσύνη» πως θα αυτή συνεχιστεί με «καλή πίστη».

Εξάλλου, η Ν. Μπερτό υπενθύμισε ότι η ΕΕ έχει ήδη παράσχει βοήθεια ύψους 5,6 δισ. στην Τουρκία για την υποστήριξη των προσφύγων και ότι τα εναπομείναντα 400 εκατ. (από τα συμφωνημένα 6 δισ. συνολικά) πρόκειται να δοθούν σύντομα.