Tελευταια Νεα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2019

«Χρειαζόμαστε άμεσα τουλάχιστον 500 συνοριοφύλακες» - ΕΙΣΒΟΛΗ στον Έβρο κατευθυνόμενη από τουρκία...


Ένας άτυπος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη στον Έβρο, καθώς η βίαιη απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών από την Κωνσταντινούπολη, οδηγεί στην προώθησή τους στα ελληνικά σύνορα και την εκ νέου αύξηση των ροών.

Ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται στο έπακρο το μεταναστευτικό ζήτημα, τόσο ως γεωπολιτικό όπλο, αλλά και ως εκβιαστικό μέσο σε Ελλάδα και Ευρώπη, προς ικανοποίηση των παράλογων και παράνομων απαιτήσεών του. Πρέπει επιτέλους η διεθνής κοινότητα να ξυπνήσει και η Άγκυρα να τιμωρηθεί για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει.
Εν αναμονή της εκπνοής, στις 30 Οκτωβρίου, της προθεσμίας που έχει δώσει η τουρκική κυβέρνηση στους Σύριους πρόσφυγες και μετανάστες για να εγκαταλείψουν την Κωνσταντινούπολη (ή να απομακρυνθούν διά της βίας…), στον Έβρο αλλά και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου εντείνεται η αγωνία για πιθανή νέα αύξηση των ροών.

Η πρώτη επιχείρηση «σκούπα»στην Κωνσταντινούπολη, πριν από μερικές εβδομάδες, κατά την οποία απομακρύνθηκαν με προορισμό τις δομές στο εσωτερικό της Τουρκίας δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, συνέπεσε με αύξηση των αφίξεων στα νησιά του Αιγαίου, εξέλιξη που δεν θεωρήθηκε από ελληνικής πλευράς άσχετη. σύμφωνα με την Καθημερινή.

Τώρα που ο Ερντογάν απειλεί να «καθαρίσει»τη μεγαλούπολη, όπου εκτιμάται ότι έχουν συγκεντρωθεί περί τις 500.000 πρόσφυγες από τη Συρία και αρκετές χιλιάδες μετανάστες από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, το ότι πολλοί εξ αυτών –μετανάστες κυρίως–μπορεί να επιλέξουν αντί για τα στρατόπεδα της νοτιοανατολικής Τουρκίας τη φυγή μέσω Εβρου και νησιών στην Ελλάδα προκαλεί επιπλέον ανησυχίες στα σύνορά μας.

«Ολα αυτά τα χρόνια εμείς εδώ στον Εβρο έχουμε έναν άτυπο πόλεμο, με την πίεση να αυξάνεται συνεχώς και να προσπαθούμε να την αντιμετωπίσουμε με ελάχιστα και παρωχημένα μέσα» λέει στην «Κ» αστυνομική πηγή στην περιοχή, τονίζοντας την επιτακτική, όπως τη χαρακτηρίζει, ανάγκη υλοποίησης, ενόψει ενδεχόμενης αύξησης των ροών, των αποφάσεων που έλαβε πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση για ενίσχυση των συνοριακών δυνάμεων σε προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα (περιπολικά, θερμικές κάμερες κ.λπ).

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε πριν από ένα μήνα τον Εβρο και σε σύσκεψη στον αστυνομικό σταθμό του Χειμωνίου συζήτησε τα προβλήματα αλλά και τα αιτήματα των συνοριοφυλάκων.

«Χρειαζόμαστε άμεσα τουλάχιστον 500 συνοριοφύλακες ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στους ντόπιους κατοίκους και να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί» προσθέτει η ίδια πηγή και αποκαλύπτει ότι οι διακινητές έχουν χαράξει και νέους δρόμους για τη μεταφορά των «πελατών»τους στο εσωτερικό.

«Πλέον χρησιμοποιούν περάσματα στα ορεινά χωριά στον βόρειο Εβρο για να παρακάμπτουν τα μπλόκα μας στον αυτοκινητόδρομο και μέσω του κάμπου της Κομοτηνής να συνεχίζουν προς τη Θεσσαλονίκη. Εμείς για όλη την ορεινή περιοχή έχουμε δύο αυτοκίνητα (βαν) από τα οποία το ένα είναι συνήθως χαλασμένο. Επίσης, επιλέγουν και θαλάσσιες διαδρομές στο Βόρειο Αιγαίο, μεταφέροντας πρόσφυγες και μετανάστες με βάρκες από τις ακτές της ευρωπαϊκής Τουρκίας στην περιοχή του Αίμου, στα παράλια της Σαμοθράκης και της Αλεξανδρούπολης»
« Προηγουμενη
Επομενη »