Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πάνω από 500 εκκλησίες και 17 μοναστήρια βανδαλίστηκαν στην Κατεχόμενη Κύπρο

Άσε μας κι εσύ κ. Ακιντζί, που θα κάνεις και μαθήματα σεβασμού Δεν έχουν επίσημη ενημέρωση, λέει ο άλλος. «Τα Ηνωμένα Έθνη δεν έλαβαν ...


Άσε μας κι εσύ κ. Ακιντζί, που θα κάνεις και μαθήματα σεβασμού

Δεν έχουν επίσημη ενημέρωση, λέει ο άλλος. «Τα Ηνωμένα Έθνη δεν έλαβαν κάποια επίσημη ενημέρωση για σχέδια ανοίγματος των Βαρωσίων». Και είναι ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Καλά, από πότε τους ενημερώνουν επίσημα αυτούς για τις παρανομίες; Δηλαδή, τους στέλνει επιστολή μια χώρα και τους ανακοινώνει ότι στις τάδε του μηνός θα κάνω εισβολή; Επίσημα σας ενημερώνω ότι προτίθεμαι να παραβιάσω τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και να εποικίσω την Αμμόχωστο. Έτσι περιμένουν να τους πουν. Μάλλον, γι’ αυτό είναι και τόσο ερμαφρόδιτες οι αντιδράσεις τους και οι αναφορές στις εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα για την εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ. Επειδή δεν τους ενημέρωσαν επίσημα.




Πάλι καλά, δηλαδή, που είπε και το αυτονόητο. Ότι τα Ηνωμένα Έθνη «λαμβάνουν υπόψη το ψήφισμα 550». Λαμβάνουν υπόψη το δικό τους ψήφισμα. Πού φτάσαμε! Να μιλούν για τις ζωές μας με τόση κομψότητα και υποκρισία και να είμαστε κι ευχαριστημένοι. Διότι θα μπορούσε να ξεχάσει να αναφερθεί στο ψήφισμα 550 και να μας έλεγε μόνο ότι περιμένουν επίσημη ενημέρωση για τον εποικισμό, που δημόσια και με απόλυτη σαφήνεια ανακοίνωσε και η ψευδοκυβέρνηση, αλλά και η Άγκυρα μέσω του Τσαβούσογλου.

Αλλά, πότε αντιδράσαμε στις συχνότατες προκλητικές αναφορές των Ηνωμένων Εθνών για όσα συμβαίνουν σε βάρος μας και σε βάρος του Διεθνούς Δικαίου για να μας παίρνουν στα σοβαρά; Πότε αντιδράσαμε όταν ο Γκουτέρες στις εκθέσεις του ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας με παραπλανητικές αναφορές για τις τουρκικές παραβιάσεις (καλεί τα μέρη να αποφεύγουν τις εντάσεις στην ΑΟΖ ή στη νεκρή ζώνη), και φροντίζει να δίνει άλλη εικόνα από την πραγματική για τους Ελληνοκύπριους; Όταν ας πούμε, την ώρα που σκεπάζει με γενικότητες την τουρκική εισβολή, αναφέρει εν εκτάσει, ως να είναι το κορυφαίο μας πρόβλημα, το ότι δυο νεαροί έριξαν πέτρες σε αυτοκίνητα Τουρκοκυπρίων ή ότι 200 δημοσιογράφοι υπέγραψαν επιστολή εναντίον του γλωσσαρίου ή ότι η Βουλή πήρε απόφαση να επιστρέψει στην πολιτική της Ένωσης. Τώρα να δεις που στην επόμενη έκθεση θα αναφέρει και τον νεαρό που κατέβασε την τουρκική σημαία στη Λύση.

Ε, γιατί να μην μας κοροϊδεύει ο Ακιντζί συμβουλεύοντάς μας ότι «το να ζητά κάποιος συγγνώμη είναι μια αρετή» και ότι «είναι πολύ σημαντικό να επιδεικνύεται σεβασμός, ατομικά και συλλογικά, προς τα σύμβολα και τις αξίες του άλλου» ή ακόμα και ότι «σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει εξάπλωση του φανατισμού μεταξύ των Ελληνοκύπριων νέων». Σκέτη κοροϊδία. Και καλά να μας κάνει, για να λέμε την αλήθεια. Διότι, αν απαιτούσαμε κι εμείς να μας παραδώσει τους γνωστούς δολοφόνους του Ισαάκ και του Σολωμού, τους «υπουργούς» και τους «βουλευτές» έστω, όπως απαίτησε εκείνος με ένταλμα σύλληψης από έναν δεκαεξάχρονο τη σημαία και τη φωτογραφία του Ντενκτάς, μπορεί και να μας σέβονταν περισσότερο. Τουλάχιστον, οι Ελληνοκύπριοι νέοι δεν δολοφόνησαν κανέναν.

Πού είναι η εξάπλωση του φανατισμού, Μουσταφά αγά; Εκεί που δρουν οι Γκρίζοι Λύκοι, έτοιμοι να λιντσάρουν και τον Σενέρ Λεβέντ άμα βρουν ευκαιρία ή εκεί που εκλέγουν πια και Τουρκοκύπριο ευρωβουλευτή; Και πού ΔΕΝ επιδεικνύεται σεβασμός προς τα σύμβολα και τις αξίες του άλλου αν όχι εκεί που περισσότερες από 500 Ελληνορθόδοξες εκκλησίες και ξωκλήσια και 17 μοναστήρια λεηλατήθηκαν, βανδαλίστηκαν σκόπιμα από κλέφτες και από φανατικούς. Να μην ρωτήσουμε για τα κοιμητήρια των παππούδων μας. Να μην ρωτήσουμε για τις εκκλησίες που έγιναν καζίνο, ξενοδοχεία, σχολές χορού, στάβλοι, αποθήκες του στρατού. Είναι επί δικής σου ηγεσίας, Μουσταφά Ακιντζί, μόλις το 2017, που ο ιερός ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Λιβερά έγινε αίθουσα πινγκ-πονγκ. Μάλιστα, αίθουσα πινγκ-πονγκ!

Να επιδεικνύεται σεβασμός, σου λέει ο άλλος! Κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι είναι η αδικία και η πρόκληση, το θράσος της κατοχής και των σφετεριστών, που γεννούν τον φανατισμό. Δεν γεννιούνται φανατισμένοι οι Ελληνοκύπριοι νέοι, όπως δείχνουν οι έρευνές σου, Μουσταφά. Τους φανατίζει η ατιμία.

aristosm@phileleftheros.com
Άριστος Μιχαηλίδης