Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καθηλωμένη 5 μήνες στο Παίδων η 8χρονη Αλεξία - Απαραίτητη η μεταφορά της στο εξωτερικό

Η οικογένειά της ζητά αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ από τον δράστη Στο δικαστικό Μέγαρο της Θήβας συζητήθηκε σήμερα (5/9) το αίτημα για αποζ...


Η οικογένειά της ζητά αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ από τον δράστη

Στο δικαστικό Μέγαρο της Θήβας συζητήθηκε σήμερα (5/9) το αίτημα για αποζημίωση 1 εκατομμυρίου που ζητά από τον φερόμενο ως δράστη, η οικογένεια της μικρής Αλεξίας η οποία ανήμερα του Πάσχα είχε δεχθεί αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι.





Ο πατέρας του παιδιού μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, περιγράφει τον Γολγοθά που ζουν οι ίδιοι και το αγγελούδι τους.

«Ακριβώς 5 μήνες. Ένα βάσανο σκέτο. Oύτε μιλάει ούτε τίποτα. Μόνο κουνάει λίγο τα άκρα του. Όλο το μυαλό εκεί, είναι γιατί να τύχει σε έμενα αυτό το πράγμα» λέει ο πατέρας της Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής.

Ανήμερα του Πάσχα η 8χρονη Αλεξία έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές. Ξαφνικά έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος. Είχε δεχθεί αδέσποτη σφαίρα. Ο δράστης βρισκόταν στο απέναντι χωριό και πάνω στο γλέντι πυροβόλησε στον αέρα.

«Nτροπή του, κατέστρεψε μια οικογένεια, έκλεισε ένα σπίτι ουσιαστικά» λέει ο πατέρας.

Τη δέσμευση της περιουσίας του δράστη μέχρι το ποσό του ενός εκατομμυρίου ζητά η οικογένεια της Αλεξίας. Η οικονομική τους κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Έγινε η αρχή στα δικαστήρια της Θήβας
Σήμερα στο Δικαστήριο της Θήβας έγινε η αρχή για να δοθεί μια «ανάσα» στην οικογένεια και μια ελπίδα για τη μικρή.

«Mας άκουσε η δικαιοσύνη. Ο δικαστής ερεύνησε το αίτημα μας. Νομίζω θα έχουμε μια απόφαση που διασφαλίζει το αίτημα της Αλεξίας. Θα πάει πιθανόν Αμβούργο» εξηγεί ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Μήτσαινας .

«Η μοναδική οδός για τη λύτρωσή του είναι να βοηθήσει» σημειώνει ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξης Στεφανάκης.

Απαραίτητη η μεταφορά της 8χρονης Αλεξίας σε κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό
Η μικρή θα χρειαστεί αποθεραπεία και θα πρέπει να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού. Τα χρήματα όμως δεν υπάρχουν γι’ αυτό τον λόγο ο πατέρας της έχει δώσει στη δημοσιότητα έναν τραπεζικό λογαριασμό για όποιον θέλει να βοηθήσει.

Συναυλία στις Θεσπιές για τη μικρή Αλεξία
Συγκινητική είναι και η κίνηση των κατοίκων στο χωριό Θεσπιές.

«Έκαναν συναυλία για το παιδί ...Δεν έχουν εισόδημα οι γονείς. Στερούνται»

Μέσα σε λίγες ώρες μαζεύτηκε το ποσό των 10.000 ευρώ. Ο πατέρας της μικρούλας προσεύχεται καθημερινά στον Θεό να τους βοηθήσει για να δει ξανά το κοριτσάκι του να χαμογελά.