Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ οι επιζώντες της τραγωδίας στις Οινούσσες...!!! 5 παιδιά και 2 ενήλικες νεκροί από τα χέρια του Ερντογάν...!!

Σε “υγρό τάφο” μετατράπηκε γι’ ακόμη μια φορά το Αιγαίο, με θύματα αυτή τη φορά πέντε παιδιά και δύο γυναίκες από την Τουρκία, που προσπ...


Σε “υγρό τάφο” μετατράπηκε γι’ ακόμη μια φορά το Αιγαίο, με θύματα αυτή τη φορά πέντε παιδιά και δύο γυναίκες από την Τουρκία, που προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα τους και να ζητήσουν καταφύγιο στη δική μας.






Η βάρκα με τα 19 άτομα ξεκίνησε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης το ταξίδι από τα τουρκικά παράλια, με προορισμό τη Χίο. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το εξάμετρο φουσκωτό ανετράπη ανοικτά των Οινουσσών, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να πέσουν στη θάλασσα.

Έπειτα από μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που πραγματοποίησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της FRONTEX, περισυνελέγησαν 12 άτομα, που είναι καλά στην υγεία τους και επτά νεκροί. Μεταξύ των θυμάτων και ένα βρέφος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 και οι 12 Τούρκοι, που διασώθηκαν και βρίσκονται πλέον στη Χίο, ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Πρόκειται για ανθρώπους υψηλού μορφωτικού επιπέδου, που μιλούν άπταιστα αγγλικά και γαλλικά.