Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ιστορική στιγμή για τους χριστιανούς του Πακιστάν - Αναθεωρούνται οι νόμοι που αλλάζουν τις ζωές 4 εκατομμυρίων ανθρώπων

Το κυβερνών κόμμα στο Πακιστάν πρόκειται να περάσει ιστορική νομοθετική ρύθμιση που θα βελτιώνει σε σημαντικό βαθμό τις ζωές των χριστιανών...


Το κυβερνών κόμμα στο Πακιστάν πρόκειται να περάσει ιστορική νομοθετική ρύθμιση που θα βελτιώνει σε σημαντικό βαθμό τις ζωές των χριστιανών.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE-Ρεπορτάζ Πακιστάν

Μέσα στην ερχόμενη σεζόν της Εθνικής συνελεύσεως, ο Υπουργός επιφορτισμένος με το χαρτοφυλάκιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα παροσυιάσει ένα νέο νομοσχέδιο το 2019 για το ζήτημα του γάμου, διαζυγίου και υιοθεσίας των χριστιανών, αλλαγή που έχει να συμβεί από το 1869 και 1872.





Έπειτα από σχεδόν 150 χρόνια, οι νόμοι που ορίζουν τις ζωές των Χριστιανών στο Πακιστάν, θα αναθεωρηθούν.

Οι Χριστιανοί στο Πακιστάν, μπορεί να αριθμούν μονάχα το 5 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού, όμως αυτοί οι νόμοι επηρεάζουν άμεσα τις ζωές και την καθημερινότητα των 4 εκατομμυρίων χριστιανών και χρειάζεται να βελτιωθούν άμεσα.

Η καθολική απαίτηση για αναγκή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, προέκυψε το 2016, όταν ο χριστιανός Ameen Masih κατέφυγε στο Δικαστήριο με στόχο να κερδίσει διαζύγιο από τη σύζυγό του, χωρίς όμως εκείνη να διωχθεί ποινικά, όπως ορίζουν οι νόμοι του Πακιστάν.

Παρόλα αυτά το δικαστήριο έκρινε απαράδεκτη την προσφυγή του και του ζήτησε ακόμη και να καταφύγει σε ψέματα για την έκδοση του διαζυγίου.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δέχθηκε έντονη δημόσια κριτική και έκαναν επιτακτική την ανάγκη αναθεωρήσεως του (από Βρετανίας φερόμενο) νομοθετικού πλαισιού.