Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ το Πολεμικό Ναυτικό... Με 17 πολεμικά πλοία «σφραγίζει» τα θαλάσσια σύνορα από τους εισβολείς...!!!

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι προσφυγές ροές στο νησί της Λέσβου, καθώς μόνο σε ένα 24ωρο έφτασαν στις ακτές της 300 πρόσφυγες και μ...


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι προσφυγές ροές στο νησί της Λέσβου, καθώς μόνο σε ένα 24ωρο έφτασαν στις ακτές της 300 πρόσφυγες και μετανάστες, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των φιλοξενουμένων στη Μόρια στους 11.000 περίπου.






Την ενεργοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση αποτροπής των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε χτες το πρωί προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα, μετά την κατακόρυφη αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία.

Είχε προηγηθεί η έκφραση δυσαρέσκειας από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια προς τον πρέσβη της Τουρκίας, για τη μη συμμόρφωση της γειτονικής χώρας με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία της με την ΕΕ το 2019.

Όπως μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός από το Μέγαρο Μαξίμου τα επόμενα 24ωρα 17 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού (κάθε τύπου πλην φρεγατών) θα «σαρώσουν» όλη τη θαλάσσια περιοχή από τη Λέσβο μέχρι τα Δωδεκάνησα, με σκοπό να αποθαρρύνουν όσους δεν έχουν δικαίωμα ασύλου και δεν θεωρούνται πρόσφυγες, όπως και τους σύγχρονους δουλέμπορους, από τυχόν προσπάθεια να φτάσουν στην Ελλάδα.

Την περισυλλογή των μεταναστών θα κάνουν σκάφη του Λιμενικού που θα τους μεταφέρουν στα κέντρα ταυτοποίησης.

Η κυβέρνηση θα ζητήσει και την αύξηση των πλοίων του ΝΑΤΟ που περιπολούν για τον ίδιο λόγο στο Αιγαίο, από τέσσερα σήμερα σε διπλάσιο αριθμό τουλάχιστον.

Η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε νησιά του Αιγαίου από την αύξηση των ροών.