Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ασφυκτική η κατάσταση στη Σύμη - έφτασαν ακόμη 150 πρόσφυγες και μετανάστες σε μια ημέρα

Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα να απομακρύνθηκαν από την ακριτική Σύμη 300 πρόσφυγες και μετανάστες όμως στο ίδιο χρονικό διάστημα σύμφ...


Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα να απομακρύνθηκαν από την ακριτική Σύμη 300 πρόσφυγες και μετανάστες όμως στο ίδιο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τον δήμαρχο, Λευτέρη Παπακαλοδούκα στο νησί έφτασαν άλλα 500 άτομα.






Μόνο σήμερα, Παρασκευή (27/09) από το πρωί έφτασαν με φουσκωτά ασυνόδευτοι 150 πρόσφυγες και μετανάστες και πλέον οι κατάσταση είναι οριακή.

Σε επικοινωνία που είχε ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας με το γραφείο του διευθυντή του πρωθυπουργού, ο δήμαρχος έδωσε στοιχεία για το σημείο στα τουρκικά παράλια που επιβιβάζονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και ζήτησε σκάφος του λιμενικού να βρίσκεται εκεί σε 24ωρη βάση προκειμένου να γίνεται ανάσχεση πριν μπουν οι βάρκες στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στον παραλιακό δρόμο του νησιού και στα στενά γύρω από το λιμεναρχείο και το αστυνομικό τμήμα είναι αφόρητη καθώς δεν υπάρχουν οι δομές για να φιλοξενηθούν τόσα άτομα. Τα λήμματα πλέον βγαίνουν στους δρόμους και οι κάτοικοι της Σύμης εκπέμπουν SOS.