Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ... 100.000 Σύροι ετοιμάζονται για «απόβαση» στα ελληνικά νησιά από τα παράλια της Μ.Ασίας

Aριθμός-σοκ 65.000 συν 35.000 Σύρων προσφύγων σε δύο δόσεις μετακινεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη προς τις ακτές της Μικράς Ασί...


Aριθμός-σοκ 65.000 συν 35.000 Σύρων προσφύγων σε δύο δόσεις μετακινεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη προς τις ακτές της Μικράς Ασίας και απέναντι από το πρώτο μεγάλο νησί που είναι η Λέσβος.

Ηδη ο Ρ.Τ.Ερντογάν προετοίμασε το έδαφος χτες σε ομιλία του ρίχνοντας τις ευθύνες τόσο σε ΗΠΑ όσο και σε Ρωσία για την κατάσταση στην Ιντλίμπ και για τον μεγάλο αριθμό Σύρων προσφύγων που θέλουν να μπουν Τουρκία και από 'κει να μετακινηθούν προς Ελλάδα και ΕΕ.




Κατηγόρησε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση πως δεν έχει εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς την Άγκυρα, εκταμιεύοντας λιγότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την φροντίδα των προσφύγων.

"Η Ιντλίμπ χάνεται σταδιακά. Η Ιντλίμπ καταστρέφεται και εξαφανίζεται όπως το Χαλέπι. Θα υπάρξουν χιλιάδες νέοι πρόσφυγες" τόνισε.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, επιβεβαίωσε πως ο αριθμός των Σύρων προσφύγων που θα απομακρυνθούν από την Κωνσταντινούπολη είναι 100.000 εγείροντας φόβους για νέα δραματική αύξηση των ροών προς τα ελληνικά νησιά.

«Εργαστήκαμε σκληρά για να επιστρέψουν οι πρόσφυγες από τη Συρία στις πόλεις που είναι καταγεγραμμένοι. Πρέπει να σας πω πως με την προσπάθειά μας έχουν φύγει από την Κωνσταντινούπολη 9.000 οικογένειες, δηλαδή μιλάμε για 35.000 άτομα.

Επίσης, έχουμε άλλες 16.000 οικογένειες που έχουν ζητήσει και αυτές να φύγουν. Άρα, με την πρώτη φορά έφυγαν 35.000 άτομα και τώρα άλλοι 65.000 άνθρωποι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την Κωνσταντινούπολη.

Συνολικά, μιλάμε για 100.000 άτομα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ηδη, χιλιάδες Σύροι - ο αριθμός των οποίων αυξάνεται- έχουν «στρατοπεδεύσει» σε δάσος στις ακτές της Μικράς Ασίας περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία να περάσουν προς τη Λέσβο ή σε κάποιο άλλο νησί. Σημειώνεται πως στη περιοχή βρίσκεται και ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που προέρχονται από τα σύνορα Συρίας – Τουρκίας λόγω της έντασης στη περιοχή. Και οι περισσότεροι, είναι τζιχαντιστές.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργό με τον Ολλανδό ομόλογό του καταγράφηκε η τουρκική προκλητικότητα και η παραβατικότητα που επιδεικνύει η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για διπλό καθήκον Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Το ίδιο μήνυμα πέρασε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Het Financieele Dagblad.