Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΛΑΚΑ... αλλά το εννοούν... Oι Τούρκοι μιλάνε για...πέντε νησιά που εγκαταλείφθηκαν στην Ελλάδα

Κύκλοι του τουρκικού κατεστημένου ασκούν στον Ταγίπ Ερντογάν κριτική για «την υποχωρητική στάση του έναντι της Ελλάδος»! Φτάνουν στο ...


Κύκλοι του τουρκικού κατεστημένου ασκούν στον Ταγίπ Ερντογάν κριτική για «την υποχωρητική στάση του έναντι της Ελλάδος»!

Φτάνουν στο σημείο, μάλιστα, να υποστηρίζουν ότι με την συμπεριφορά του αυτή έχει οδηγήσει «σε αποδοχή τετελεσμένων εις βάρος της Τουρκίας».

Πρόκειται για πρώην αξιωματικούς και διπλωμάτες, οι οποίοι όλο και αυξάνουν τις πιέσεις, με στόχο να προκληθεί θερμό επεισοδίο με την Ελλάδα για το μοίρασμα των κοιτασμάτων του Αιγαίου.




Αυτοί βρίσκονται πίσω και από το τελευταίο προκλητικό δημοσιεύμα, στο οποίο αναφέρεται πως «Η Τουρκία έχει χάσει 92.000 τ.χλμ από την υφαλοκρηπίδα της και την κυριαρχία της επι συγκεκριμένων νησιών λόγω της επιστολής που κατέθεσε στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου 2019».

Είναι οι ίδιοι κύκλοι, που από τον περασμένο Απρίλιο υποστήριζαν μέσω δημοσιευμάτων και δημοσίων παρεμβάσεων ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα πέντε νησιά και η Τουρκία το έχει αποδεχθεί.

Τα πεντε αυτά νησιά, που σύμφωνα με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του τουρκικού ΥΕΘΑ Ουμίτ Γιαλίμ εγκαταλείφθηκαν στην Ελλάδα είναι: Γαύδος, Γαϊδουρονήσι, Κουφονήσι, Δίας και Διονυσάδες.

Υπό αυτο το κλίμα, πολλαπλά ήταν τα μηνύματα που στάλθηκαν από την Αθήνα προς την Τουρκία, αναφορικά με τις παραβιάσεις και τις εξορύξεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί τα τελευταία 24ωρα να θέσει κόκκινες γραμμές, αποτρέποντας ένα θερμό επεισόδιο, αλλά και διατηρώντας τον ρόλο της ως εγγυήτρια δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά την επίσκεψή του στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα, δήλωσε ότι «την ώρα που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε μέτρα οικοδόμησης της εμπιστοσύνης, αυτού του τύπου οι συμπεριφορές συνιστούν τελικά μέτρα κατεδάφισης της εμπιστοσύνης και ως τέτοια τα βλέπουμε».

Χαρακτήρισε «παράνομες» τις εξορύξεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ λέγοντας πως η συμπεριφορά αυτή πλέον έχει καταστεί αντιληπτή από όλους τους συμμάχους διεθνώς.

Παράλληλα, μήνυμα ενότητας και στρατηγικής συνεργασίας στην Μεσόγειο έστειλαν από την Αθήνα, Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος, παρουσία του βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, πλήρης στήριξη των Ελληνικών και Κυπριακών θέσεων για τα ενεργειακά και επέκταση της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος συμφωνήθηκαν στην χθεσινή πρώτη ενεργειακή υπουργική διάσκεψη των τριών χωρών.

Σε δηλώσεις του ο Κώστας Χατζηδάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του. «Δεν πρόκειται», τόνισε «για συνάντηση που στρέφεται κατά οποιασδήποτε χώρας αλλά υπέρ του Διεθνούς Δικαίου και των Συνθηκών με στόχο τη σταθερότητα και τη συνεργασία στην περιοχή».