Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΚΛΗΣΗ!!!Τουρκική NAVTEX στην Κυπριακή ΑΟΖ ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου

H Άγκυρα συνεχίζει την πίεση και με παράτυπες NAVTEX. Συγκεκριμένα ακόμα και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου η Τουρκία δεσμεύσει για στρα...



H Άγκυρα συνεχίζει την πίεση και με παράτυπες NAVTEX. Συγκεκριμένα ακόμα και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου η Τουρκία δεσμεύσει για στρατιωτική άσκηση στα δυτικά της Πάφου.

Την ίδια στιγμή όμως που το τουρκικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποιούσε χθες τις δηλώσεις Ακάρ από την κυπριακή ΑΟΖ η Ελλάδα μέσω του πολεμικού ναυτικού της έστελνε το δικό της μήνυμα ισχύος, καθώς συμμετείχε στην άσκηση «MIGHTY WAVES 19» που διοργάνωσε το Ισραήλ.




Συγκεκριμένα η Αθήνα συμμετείχε με την φρεγάτα «Αιγαίο» και δύναμη βατραχανθρώπων, σύμφωνα με το news.gr.

Η άσκηση διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των δυτικών ακτών του Ισραήλ, ενώ περιελάμβανε και εν όρμω εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου της Χάιφα.

Τα κύρια αντικείμενα της άσκησης ήταν η συνεκπαίδευση στον τομέα της Θαλάσσιας Ασφάλειας, η αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων και απειλών στο θαλάσσιο περιβάλλον και η παροχή βοήθειας σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης των συμμετεχόντων.
Στην εν λόγω άσκηση που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 8 Αυγούστου και στοιχεία της δόθηκαν στην δημοσιότητα χθες από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, εκτός από την Ελλάδα και το Ισραήλ, συμμετείχαν με προσωπικό και μονάδες η Γαλλία και οι ΗΠΑ αλλά και σημαντικός αριθμός χωρών με παρατηρητές.