Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΚΟΥΣΑΝ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΠΡΙΝ ΔΟΥΝ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ... Πυρκαγιά στον Υμηττό: Οι φλόγες έφταναν στα 20 μέτρα - Προκλήθηκαν ζημιές σε τέσσερα σπίτια!

Καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά, που ξέσπασε τα ξημερώματα στον Υμηττό, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με τη...


Καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά, που ξέσπασε τα ξημερώματα στον Υμηττό, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, παρά μικρές εστίες.

Ιδιαίτερα θετικό, εξάλλου, είναι το γεγονός ότι έχουν κοπάσει οι άνεμοι, γεγονός που βοηθάει το έργο της κατάσβεσης.




Οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ωστόσο, παραμένουν στο σημείο και επιχειρούν με κύριο στόχο να αποτρέψουν το ενδεχόμενο οι φλόγες να περάσουν από την κορυφογραμμή του Υμηττού και να κατευθυνθούν προς το δάσος της Καισαριανής.

Γι' αυτό το λόγο, εκεί κάνουν συνεχώς ρίψεις τα εναέρια μέσα, σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις των επίγειων δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνά καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας που ανέφεραν ότι άκουσαν έκρηξη και είδαν ταυτόχρονες εστίες φωτιάς.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Realfm 97,8 ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές σε τέσσερα σπίτια. “Η φωτιά αυτή ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Τα 10 πρώτα λεπτά έκαψε περίπου 350 στρέμματα, είχαμε φλόγες 20 μέτρων", είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

Η φωτιά ξέσπασε στις 3:18 στην Παιανία σε δασική έκταση στους πρόποδες του Υμηττού και πήρε μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, φτάνοντας έως τις κεραίες στον Υμηττό. Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή, έπειτα από αίτημα της Πυροσβεστικής και την συνδρομή της Αστυνομίας, απομακρύνθηκαν αμέσως οι κάτοικοι των σπιτιών στην Παιανία, απ' όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Τα τρία άτομα όπου βρίσκονταν στις κεραίες του Υμηττού και συγκεκριμένα ένας φύλακας και δύο υπάλληλοι, απομακρύνθηκαν έγκαιρα από την Αστυνομία και είναι ασφαλείς στο φυλάκιο της Καισαριανής.