Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ... Κυπριακή ΑΟΖ: Νέα NAVTEX «κλειδώνει» την Κύπρο τον Αύγουστο...

Την ώρα που ο Ακάρ διαμηνύει απειλές από τα Κατεχόμενα, η Τουρκία δεσμεύει θαλάσσια περιοχή στην Κύπρο με νέα NAVTEX για στρατιωτικές να...


Την ώρα που ο Ακάρ διαμηνύει απειλές από τα Κατεχόμενα, η Τουρκία δεσμεύει θαλάσσια περιοχή στην Κύπρο με νέα NAVTEX για στρατιωτικές ναυτικές ασκήσεις.




Δεν δείχνει να έχει τέλος η τουρκική προκλητικότητα, αλλά μάλλον κορυφώνεται. Λίγες μέρες μετά το μπαράζ υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών F-16 στους ελληνικούς ουρανούς, η Τουρκία απειλεί και στη θάλασσα με NAVTEX. Αυτή τη φορά δεσμεύει θαλάσσια περιοχή πολύ κοντά στα Κυπριακά παράλια, για άσκηση του πολεμικού ναυτικού της.

Η κίνηση αυτή «κλειδώνει» θαλάσσια περιοχή στην καρδιά της κυπριακής ΑΟΖ για τουρκικές ασκήσεις. Ειδικότερα, οι τουρκικές υδρογραφικές υπηρεσίες και πιο συγκεκριμένα o σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε παράτυπη NAVTEX η οποία δεσμεύει θαλάσσια περιοχή για στρατιωτικά γυμνάσια τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην εν λόγω περιοχή θα διεξαχθούν στρατιωτικές ασκήσεις των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας στις 19 Αυγούστου του 2019, ημέρα Δευτέρα.