Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέος συναγερμός στην Κοπεγχάγη! Ισχυρή έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα

Δεύτερη έκρηξη, μέσα σε τέσσερις μέρες, συγκλόνισε το πρωί του Σαββάτου (10.08.2019) την Κοπεγχάγη. Αυτή τη φορά ο εκρηκτικός μηχανισμός εί...


Δεύτερη έκρηξη, μέσα σε τέσσερις μέρες, συγκλόνισε το πρωί του Σαββάτου (10.08.2019) την Κοπεγχάγη. Αυτή τη φορά ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κοντά σε αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας της Δανίας.


Η νέα έκρηξη στην Κοπεγχάγη προκάλεσε ζημιές στο αστυνομικό τμήμα αλλά δεν υπάρχουν τραυματίες.




Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από ένα μη επανδρωμένο μικρό αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Νόρεμπρο, λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, δήλωσε ο επικεφαλής αστυνομικός επιθεωρητής Γιόργκεν Μπέργκεν Σκοβ.
Την Τρίτη, ένας άνθρωπος είχε τραυματιστεί ελαφρά από έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το κτίριο της Εφορίας και η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως επρόκειτο για εσκεμμένη επίθεση.

Ο Σκοβ δήλωσε πως η σημερινή έκρηξη ήταν επίσης εσκεμμένη ενέργεια, πρόσθεσε όμως πως είναι πολύ νωρίς για να πει αν οι δύο εκρήξεις συνδέονται.

«Αυτό δεν ήταν ατύχημα, αλλά εσκεμμένη ενέργεια», δήλωσε ο Σκοβ προσθέτοντας πως, αν και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, τίποτε δεν δείχνει πως η έκρηξη συνδέεται με την τρομοκρατία.
«Αυτές ήταν επιθέσεις εναντίον κτιρίων, όχι ανθρώπων», δήλωσε. «Όμως είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε για το κίνητρο».

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για έναν άνδρα ο οποίος εθεάθη να απομακρύνεται τρέχοντας από τη σκηνή της έκρηξης, πρόσθεσε.

Σημαντικές επιθέσεις ή επεισόδια βίας είναι σπάνια στη Δανία, που φημίζεται για την ασφάλεια και την κοινωνική ανεκτικότητά της.