Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΩΖΕΙ... Ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο η Αίγυπτος του Στρατάρχη Αλ Σίσι…

Εξαιρετικά λεπτό είναι οι προβλέψεις του Πανεπιστημίου Harvard για την αιγυπτιακή οικονομία, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του που χαρακτηρ...


Εξαιρετικά λεπτό είναι οι προβλέψεις του Πανεπιστημίου Harvard για την αιγυπτιακή οικονομία, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του που χαρακτηρίζει την Αίγυπτο ως τηνταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο, μέχρι το 2027, με ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 6,8%.




Συγκεκριμένα, το Harvard Center for International Development προβλέπει ότι η αιγυπτιακή οικονομία θα αναπτύσσεται με ρυθμό 6,8% ετησίως έως το έτος 2027, ενώ, σε αντίστοιχη περσινή του εκτίμηση για τις παγκόσμιες αναπτυξιακές προοπτικές έως το έτος 2026, την τοποθετούσε στην τρίτη θέση, με μέσους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 6,63%, πίσω από τις Ινδία (με 7,89%) και Ουγκάντα (7,46%).


Όπως επισημαίνει και στο τελευταίο του σημείωμα το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, «στη φετινή κατάταξη του Harvard Center for International Development, μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων οικονομιών έως το έτος 2027 περιλαμβάνονται επίσης οι Ουγκάντα, Κίνα, Μιανμάρ, Βιετνάμ και Τανζανία».

Όπως έγραψε και ο αιγυπτιακός τύπος, «κατά την εκτίμηση του παγκοσμίου φήμης ερευνητικού κέντρου του αμερικανικού πανεπιστημίου, οι θετικές αναπτυξιακές προοπτικές της Αιγύπτου αναμένεται να συνεχιστούν κατά τα επόμενα χρόνια, στο βαθμό που η χώρα θα συνεχίσει να διαφοροποιεί την παραγωγική της βάση».



ΑΠΕ-ΜΠΕ