Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΩΤΙΑ στην Ελαφόνησο: «Έτρεχα να σωθώ με το παιδί στα χέρια μου».. Φωτογραφίες και βίντεο - Στιγμές πανικού

Συγκλονιστική μαρτυρία στο protothema για την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην Ελαφόνησο. «Έπρεπε μέσα σε 10 ...




Συγκλονιστική μαρτυρία στο protothema για την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην Ελαφόνησο.

«Έπρεπε μέσα σε 10 λεπτά να αποφασίσω πώς θα σώσω την οικογένειά μου. Η φωτιά ήταν τεράστια σε έκταση, ήμασταν εγκλωβισμένοι και επικράτησε πανικός μέσα σε ένα κάμπινγκ με εκατοντάδες ανθρώπους».




Αυτά αναφέρει ο Ηλίας Παπαδόπουλος, πατέρας ενός μικρού κοριτσιού, ο οποίος επέλεξε να κάνει διακοπές μαζί με τη γυναίκα του στην Ελλάδα —ζει μόνιμα τα τελευταία χρόνια στην Αμερική— και βίωσε τον απόλυτο τρόμο στο νησί.

Πυκνοί καπνοί σκέπασαν μέσα σε λίγα μόλις λεπτά την πανέμορφη παραλία του Σίμου στο νησί.

Όπως τόνισε ο ίδιος, οι άνεμοι στο νησί σήμερα είναι πολύ ενισχυμένοι, και περιέγραψε το πώς άφησε τα πάντα πίσω του και έτρεξε προς το μοναδικό μονοπάτι που έδειχνε την έξοδο, με το παιδί του αγκαλιά. «Κοίταξα τη φορά του ανέμου, και έβαλα το μυαλό μου να σκεφτεί. Έπρεπε να σώσω το παιδί μου. Πριν επικρατήσει πανικός στο κάμπινγκ, σπεύσαμε προς το αυτοκίνητο και φύγαμε. Στο πάρκινγκ ήταν σταθμευμένα τουλάχιστον 200 αυτοκίνητα. Σε περίπου 15 λεπτά, από τη στιγμή που είδαμε τους καπνούς στο λόφο, κατέφθασε η Πυροσβεστική και η αστυνομία που εκκένωσε με ασφάλεια το κάμπινγκ».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας, η φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί στο νησί στη χωματερή του νησιού.

«Αυτή την ώρα, μεσημέρι Σαββάτου, όλος ο κόσμος που διέμενε στο κάμπινγκ βρίσκεται μαζί μας στο λιμάνι. Δεν γνωρίζουμε αν το κάμπινγκ έχει καεί και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί εκεί. Παντού υπάρχουν περιπολικά και όλοι έχουν βγει από τα μαγαζιά τους», σημειώνει ο παραθεριστής, περιγράφοντας με λεπτομέρεια την κατάσταση και καταλήγει:


«Ημασταν τυχεροί και σωθήκαμε. Όλα έμειναν πίσω, αλλά δεν μας αφορά. Είμαστε ζωντανοί».

Για προληπτικούς λόγους, από την πρώτη στιγμή, εκκενώθηκαν το κάμπινγκ και ένα ξενοδοχείο στην περιοχή του Σίμου και οι παραθεριστές οδηγήθηκαν με ασφάλεια στην παραλία, χωρίς να απειλούνται άμεσα οι εγκαταστάσεις. Παράλληλα, απεγκλωβίστηκε σώα μια γυναίκα από σπηλιά.

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δυο αεροσκάφη Καναντέρ, 5 PZL και ένα ελικόπτερο. Όπως έγινε γνωστό στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, αλλά καίγεται χαμηλή βλάστηση και εκφράζεται αισιοδοξία ότι η φωτιά θα αντιμετωπιστεί.