Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα πρόκληση από το ψευδοκράτος στην Κύπρο: Ανοίγουν τα Βαρώσια, χωρίς τους Ελληνοκυπρίους

Στην περίφημη πρόταση για τουριστική αξιοποίηση των Βαρωσίων της Αμμοχώστου, δίχως την ανάμιξη της ελληνοκυπριακής πλευράς, επανέρχεται ...


Στην περίφημη πρόταση για τουριστική αξιοποίηση των Βαρωσίων της Αμμοχώστου, δίχως την ανάμιξη της ελληνοκυπριακής πλευράς, επανέρχεται το ψευδοκράτος.





Μια ημέρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί, ο αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» και «ΥΠΕΞ» των Τουρκοκυπρίων Κουντρέτ Οζερσάι θέλησε να αναζωπυρώσει την αντιπαράθεση στη μεγαλόνησο.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ψευδοκράτους μίλησε στο πρακτορείο των Τουρκοκυπρίων Κιμπρίς και σύμφωνα με το TRT χαρακτήρισε ως απαράδεκτα τα δημοσιεύματα Μέσων της Κύπρου και της Ελλάδας που αναφέρουν ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θα προτείνει τη δημιουργία επιτροπής για τα Βαρώσια στον Μουσταφά Ακιντζί.
«Δεν τίθεται ζήτημα συμπερίληψης των Ελληνοκυπρίων στις διαδικασίες για τα Βαρώσια» τόνισε ο Οζερσάι, που φαίνεται να στηρίζει την πρόταση για μετατροπή του συγκεκριμένου, περίκλειστου τμήματος της Αμμοχώστου σε τουριστικό «Λας Βέγκας».

Οζερσάι: Αξιοποίηση των Βαρωσίων δίχως ΟΗΕ και Ελληνοκυπρίους

Ο Κουντρέτ Οζερσάι προσέθεσε ότι «τώρα που ως “κυβέρνηση” αρχίσαμε να κάνουμε βήματα για το κλειστό Μάρας (σ.σ. Βαρώσια) δεν γίνεται να δεχτούμε κάτι που θα διαταράξει τη διαδικασία. Δεν θα δεχτούμε τη συμπερίληψη της ελληνοκυπριακής πλευράς με τον έναν ή τον άλλον τρόπο» ξεκαθάρισε.

Ο Οζερσάι, μάλιστα, δεν δίστασε να διαψεύσει και τον ηγέτη του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος, προ ημερών, προέκρινε μια λύση που θα εγκριθεί από τα Ηνωμένα Εθνη. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της τουρκοκυπριακής «κυβέρνησης» είπε ότι δεν υπάρχει ανάγκη τα Βαρώσια να περάσουν στον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών για να διασφαλιστούν τα περιουσιακά δικαιώματα.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στην αυριανή συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί, ο Κουντρέτ Οζερσάι χαμήλωσε σημαντικά τις προσδοκίες λέγοντας ότι «θα γίνει μια συνάντηση, όπου θα συζητηθούν κάποια ζητήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Αλλά δεν θα υπάρξει πρόοδος προς μια ξεκάθαρη λύση» σημείωσε.