Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα ενημέρωση για τον καύσωνα: Θα διαρκέσει για μια εβδομάδα η θερμή εισβολή! [χάρτες]

Ενα «εκρηκτικό κοκτέιλ» θα αρχίσουν να σχηματίζουν από την Παρασκευή το επερχόμενο κύμα καύσωνα και η σημαντική ενίσχυση των ανέμων. ...


Ενα «εκρηκτικό κοκτέιλ» θα αρχίσουν να σχηματίζουν από την Παρασκευή το επερχόμενο κύμα καύσωνα και η σημαντική ενίσχυση των ανέμων.




Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η πρώτη γεύση του επικείμενου καύσωνα θα γίνει αισθητή από αύριο, με τον υδράργυρο να παραμένει στα ύψη μέχρι και το τέλος της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου.

Οπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, η θερμοκρασία κατά τόπους -κυρίως στη θεσσαλική πεδιάδα και τη Δυτική Ελλάδα- θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Παρά ταύτα, η θερμή εισβολή θα φέρει θερμοκρασίες άνω των 37 και 38 βαθμών Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οι πρώτες «βολές» του καύσωνα την Παρασκευή

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δημοσιοποίησε τον παρακάτω χάρτη για την «πρόγευση» του καύσωνα, αύριο, Παρασκευή:


Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλές θερμοκρασίες του καύσωνα και η απουσία φαινομένων θα ενισχύουν την ξηρασία, η οποία σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους βόρειους ανέμους που θα πνέουν σε αρκετές περιοχές της χώρας και τους ανατολικούς-βορειοανατολικούς ανέμους που θα επικρατήσουν στη Δυτική Ελλάδα, θα αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.