Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτός είναι ο Νεκτάριος... Η συγκινητική ιστορία και το χειρουργείο του στην Κρήτη...!!

Ο Νεκτάριος είναι ένα γουρουνάκι το οποίο υπεβλήθη σε ολική αναισθησία για να στειρωθεί και είναι η πρώτη φορά που γίνεται μία τέτοια επ...


Ο Νεκτάριος είναι ένα γουρουνάκι το οποίο υπεβλήθη σε ολική αναισθησία για να στειρωθεί και είναι η πρώτη φορά που γίνεται μία τέτοια επέμβαση στην Κρήτη.







Ένας Χανιώτης, κτηνίατρος ο Γιάννης Μαρκαντωνάκης, ήταν ο μοναδικός που ανέλαβε το ρίσκο να πραγματοποιήσει την συγκεκριμένη επέμβαση στο γουρουνάκι, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Ο Νεκτάριος είναι ένα γουρουνάκι, το οποίο διεσώθη από την Φιλοζωική σε συνεργασία με τους Anonymous for the voiceless, μαζί με άλλα δύο γουρουνάκια, κουνελάκια, κότες και σκύλους, από την φάρμα του «τρόμου» στον Πλατανιά.

Ήταν τον Ιούλιο, όταν κάποιοι αλλοδαποί κατήγγειλαν ότι άκουγαν κλάματα και ουρλιαχτά ζώων, από ένα χωράφι.

Η Νατάσα Μπομπολάκη μετέβη στο σημείο, μαζί με μέλη από τις παραπάνω ομάδες και διαπίστωσε ότι τριάντα ζώα ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, υπήρχαν σάπιες τροφές, βρώμικο νερό, νεκρά ζώα, ζώα δεμένα με αλυσίδες, μία υγειονομική «βόμβα», όπως την αποκάλεσε η ίδια.

Άμεσα ενημερώθηκε και η Αστυνομία, τα ζώα απομακρύνθηκαν και φιλοξενήθηκαν σε σπίτια που τους προσέφεραν αγάπη και φροντίδα ενώ ο ιδιοκτήτης της φάρμας συνελήφθη.


Ο γιατρός που ανέλαβε το ρίσκο

Από τα τρία γουρουνάκια, ο Νεκτάριος, έπρεπε να υποβληθεί σε στείρωση, ωστόσο κανένας κτηνίατρος δεν έπαιρνε το ρίσκο να αναλάβει μία τέτοια εγχείρηση, δεδομένης της ηλικίας του Νεκτάριου, καθώς τέτοιου είδους επεμβάσεις γίνονται όταν τα γουρουνάκια είναι βρέφη ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες επιπλοκών.






Ωστόσο, ένας Χανιώτης κτηνίατρος, ο Γιάννης Μαρκαντωνάκης, αποφάσισε να αναλάβει τον Νεκτάριο. Όπως αναφέρει ο Γιάννης, η περίπτωση του Νεκτάριου δεν ήταν εύκολη, καθώς τα γουρουνάκια είναι ευαίσθητα ζώα.

«Τα γουρουνάκια αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα με την νάρκωση, καθώς μπορεί να εμφανίσουν κακοήθη υπερθερμία, ταχυαρρυθμίες οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και στην ανακοπή. Είναι ζώα τα οποία αγχώνονται πολύ και για αυτό το λόγο οι στειρώσεις γίνονται όταν είναι βρέφη, ενώ δεν συνηθίζεται να γίνονται στειρώσεις με ολική αναισθησία. Συχνά οι στειρώσεις πραγματοποιούνται στις φάρμες με άλλες μεθόδους. Εμείς, αποφασίσαμε, λοιπόν να προχωρήσουμε στην επέμβαση, εφόσον κάναμε την προνάρκωση και είδαμε ότι όλα έβαιναν καλώς.

Στην συνέχεια κάναμε την γενική νάρκωση όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε καθώς υπήρχε ο κίνδυνος να εμφανιστούν οι επιπλοκές που αναφέρθηκαν παραπάνω. Η εγχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και ο Νεκτάριος είχε μία ήπια ανάνηψη, ενώ στην πορεία της κατάστασης του συνέβαλε και η σχέση που έχει αναπτύξει με την Ελένη, που τον φιλοξενεί από την αρχή, καθώς ήταν δίπλα του και τον στήριζε. Τώρα ο Νεκτάριος είναι ένα χαρούμενο γουρουνάκι που απολαμβάνει το νέο του σπίτι».


Ο Νεκτάριος, η Ελένη, η Εύα και η Ροζαλία

Η Ελένη, μετά την διάσωση των ζώων, αποφάσισε να φιλοξενήσει τον Νεκτάριο, την Ροζαλία και την Εύα (δύο γουρουνίτσες), στο σπίτι της σε ένα μικρό χωράφι που διαθέτει προκειμένου να τους δώσει αγάπη και φροντίδα. Όπως αναφέρει, τα ζώα επειδή ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, ήταν υποσιτισμένα και δεν μπορούσαν να εμπιστευτούν εύκολα κανέναν. Η ίδια τα φιλοξενεί εδώ και ένα μήνα και η αλλαγή στην συμπεριφορά τους, όπως τονίζει είναι μεγάλη.

«Τους πήρε πολλές ημέρες για να συνηθίσουν το νέο τους περιβάλλον, ωστόσο πλέον, είναι ευτυχισμένα, τρέχουν παίζουν, τρώνε, χώνουν τις μουσούδες τους στο χώμα και μας δίνουν και εκείνα πολλή αγάπη. Εγώ τα έχω προσωρινά, καθώς ο χώρος που διαθέτω είναι μικρός, ωστόσο θα τα έδινα για υιοθεσία, εφόσον κάποιος χορτοφάγος, ή vegan έχει την διάθεση και την κατάλληλη έκταση για τα φιλοξενήσει». flashnews.gr