Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το φθινόπωρο το νομοσχέδιο που θα δίνει το δικαίωμα ψήφου στους οµογενείς

lykavitosΤο σχέδιο της για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού επεξεργάζεται η Κυβέρνηση. Μέσα στο φθινόπωρο η Κυβέρνηση αναμένεται να...


lykavitosΤο σχέδιο της για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού επεξεργάζεται η Κυβέρνηση.

Μέσα στο φθινόπωρο η Κυβέρνηση αναμένεται να φέρει νοµοσχέδιο που θα δίνει δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες οµογενείς.






Η Νέα ∆ηµοκρατία την περίοδο που ήταν αξιωµατική αντιπολίτευση είχε καταθέσει τροπολογία για την ψήφο του απόδηµου Ελληνισµού, µε τη δέσµευση τότε ότι θα τη φέρει ξανά εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η τροπολογία εκείνη προέβλεπε ότι οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραµµένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα ψηφίζουν στις Εθνικές - Βουλευτικές Εκλογές, στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ο αρµόδιος υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνεργασία µε τον υφυπουργό Εσωτερικών αρµόδιο για θέµατα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών, Θεόδωρο Λιβάνιο, και τον υφυπουργό Εξωτερικών αρµόδιο για τον απόδηµο Ελληνισµό, Αντώνη Διαµαντάρη, σχεδιάζουν πυρετωδώς το νοµοσχέδιο για την παροχή δικαιώµατος ψήφου στους Έλληνες της ∆ιασποράς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σημαντική διαφορά θα είναι ότι θα δίνεται το δικαίωµα αυτό και µέσω επιστολικής ψήφου και όχι µόνο µε την αυτοπρόσωπη παρουσία τους σε πρεσβείες και προξενεία, που σε πολλές περιπτώσεις απέχουν εκατοντάδες χιλιόµετρα από τις περιοχές, όπου σφύζει ο Ελληνισµός της ∆ιασποράς.