Tελευταια Νεα

Τρίτη, Αυγούστου 27, 2019

ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ...!!!! Οι Τούρκοι τρομοκρατούν τον πληθυσμό... Κατάσχουν τις σοδειές των κατοίκων και επιχειρήσεις κατά φερόμενων «ανταρτών»Η ιστοσελίδα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων haberturk γράφει ότι η περιοχή του Πόντου, στην οποία τα τελευταία 5 χρόνια δρούσαν οι τρομοκρατικές ομάδες του ΡΚΚ, δέχθηκε ένα βαρύ πλήγμα με τις μαζικές επιχειρήσεις αναζήτησης και εξουδετέρωσης «ανταρτών», οι οποίες εντείνονται, ενώ μία ακόμη μαζική «επιχείρηση λαμβάνει χώρα στην ευρύτερη περιοχή, με την κατάσχεση σοδειάς φουντουκιών, καρυδιών κλπ ενώ οι κάτοικοι στα ορεινά είναι εγκλωβισμένοι.
Οι περιφερειακές διοικήσεις της τουρκικής στρατοχωροφυλακής της Κερασούντας (Giresun) Special Operations (JÖH) και οι επιτελικές ομάδες Κερασούντας, Gumushane, Ordu και Tokat διεξάγουν εντατικές επιχειρήσεις στην ύπαιθρο, αναζητώντας «τρομοκράτες», αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Περίπου 1.800 Τούρκοι κομάντος της ειδικής δύναμης JÖH, συνεχίζουν για τον εντοπισμό ανταρτών «τρομοκρατών» στην περιοχή, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν προηγουμένως προμήθειες και ειδικά καταφύγια τα οποία στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, φέρονται να ανακάλυψαν οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις.

Μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα υποστηρίζουν επίσης τις επιχειρήσεις των μονάδων JOH και των επιτελείων, ενώ οι ελεύθεροι σκοπευτές αναπτύσσονται στις συνοριακές γραμμές στην επαρχία Gumushane και Κερασούντας, για να αποτρέψουν την διείσδυση νέων τρομοκρατικών στοιχείων μέσω του άξονα Tunceli-Erzincan στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι Τούρκοι κομάντος, στα πρότυπα των Γερμανών Ναζί, ουσιαστικά τρομοκρατούν τον πληθυσμό για να μην συνεργάζονται μαζί με τους αντάρτες, ενώ φέρονται να κατέσχεσαν και προϊόντα, όπως την συγκομιδή φουντουκιού στην περιοχή ορεινών χωριών, λόγω (άκουσον-άκουσον) της πλειοψηφίας πολιτών που κατεβαίνουν από τα οροπέδια στα χωριά (και πιθανόν βοηθούν τους «αντάρτες»).

Οι Κομάντος της δύναμης JÖH, φέρονται να ελέγχουν αυστηρά τα οροπέδια των περιοχών αυτών παρεμποδίζοντας την αποκομιδή των φουντουκιών και άλλων προϊόντων, όπως κάστανα λόγω των ανταρτών που δρουν στην περιοχή.

Επίσης έχουν στήσει μπλόκα σε όλα τα περάσματα των χωριών, έχοντας εγκλωβισμένους τους χωρικούς που μετακινούνται από τα σπίτια των ορεινών περιοχών προς άλλα χωριά, με τις ομάδες κομάντος να παρακολουθούν συνεχώς τα ορεινά περάσματα με θωρακισμένα οχήματα και θερμικές κάμερες.

Οι τουρκικές αρχές θεωρούν ότι αν οι αντάρτες δεν έχουν πρόσβαση σε προμήθειες και ζωοτροφές από τα ορεινά χωριά στην περιοχή, τότε θα πεινάσουν και θα αναγκαστούν να παραδοθούν στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.
Όσα καταφύγια όμως και να καταστρέφουν οι τουρκικές μονάδες κομάντος, άλλα τόσα «φυτρώνουν» αφού φύγουν αυτές, ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι όπως διαφαίνεται, βοηθούν με τρόφιμα και πληροφορίες τους αντάρτες του ΡΚΚ, οι οποίοι έχουν ορμητήριο την περιοχή και αποτελούνται πιθανότατα από ντόπιους κατοίκους.

Μιλάμε για επιχειρήσεις κατατρομοκράτησης του πληθυσμού στην περιοχή κυρίως, την πρόκληση ψυχολογικού πολέμου σε αυτούς, ώστε να μην βοηθούν «αντάρτες» στον Πόντο.

Υπενθυμίζουμε ότι η ιστοσελίδα Nordic Monitor, είχε συγκεντρώσει έγγραφα που δείχνουν πως παρακολουθούνται από την τουρκική κυβέρνηση υποτιθέμενες λαθραίες «ελληνικές επιχειρήσεις» (μόνο όμως στην σφαίρα της φαντασίας υπάρχει κάτι), για την αναζωογόνηση δήθεν του «Ποντιακού ζητήματος» στην Τουρκία, οι οποίες είχαν οδηγήσει στο παρελθόν στη δολοφονία ενός 61χρονου Καθολικού ιερέα στη βορειοανατολική περιοχή του Ευξείνου Πόντου.

Το έγγραφο πληροφοριών της ιστοσελίδας δείχνει ότι οι τουρκικές αρχές είχαν υπό παρακολούθηση έναν Ιταλό κληρικό με την υποψία συμμετοχής σε δραστηριότητες που βοηθούσαν την αναζωπύρωση του ποντιακού ζητήματος, πριν αυτός δολοφονηθεί από έναν Τούρκο εθνικιστή στις 5 Φεβρουαρίου 2006, κάτι που έγινε σε άλλες δύο περιπτώσεις το 2007.

« Προηγουμενη
Επομενη »