Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΕΛΟΣ Η ΑΓΩΝΙΑ...!!! Σήμετα μετά τις 11 ανακοινώνονται τα αποτελέσματα

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι σήμερα Τρίτη 27-8-2019, μετά τις 11:00, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα τω...


Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι σήμερα Τρίτη 27-8-2019, μετά τις 11:00, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2019 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).




Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια το μεσημέρι της Τρίτης. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.


Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις των ειδικών
Τις τελευταίες τους εκτιμήσεις λίγο πριν το «φίνις» και τις επίσημες ανακοινώσεις για τις Βάσεις 2019 καταθέτουν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό αναλυτή – σύμβουλο σταδιοδρομίας Στράτο Στρατηγάκη, ο οποίος μίλησε στο iefimerida για τις εναλλακτικές όσων «κοπούν» από τις Βάσεις 2019, ένας σημαντικός και… αστάθμητος παράγοντας που θα καθορίσει τα ύψη των Βάσεων εισαγωγής είναι οι επιλογές των υποψηφίων στο μηχανογραφικό τους.

Τις προβλέψεις για τις Βάσεις 2019 δυσχεραίνει και το γεγονός ότι φέτος προστέθηκαν 133 νέα τμήματα στο μηχανογραφικό.

Οι τελευταίες αναλύσεις για τις Βάσεις 2019
Σύμφωνα, πάντως, με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η εικόνα για τις Βάσεις 2019 στα «παλαιά» τμήματα έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό. Οπως επισημαίνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μέχρι στιγμής προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα για τις Βάσεις 2019:
Βάσεις 2019 - 1ο Επιστημονικό Πεδίο

Στο πεδίο των ανθρωπιστικών σπουδών, τονίζεται στο δημοσίευμα, όλα τα υψηλόβαθμα τμήματα θα παρουσιάσουν σαφή πτώση, η οποία ωστόσο ως τάση διατρέχει όλη τη βαθμολογική κλίμακα του πεδίου. Η πτώση των βάσεων πιθανολογείται ότι μπορεί να φτάσει τα 300 μόρια στις νομικές σχολές, ενώ αναμένεται να είναι μεγαλύτερη στις σχολές ψυχολογίας,

Βάσεις 2019 – 2ο Επιστημονικό Πεδίο

Στο πεδίο των θετικών επιστημών, αναμένεται ότι θα έχουμε μια αξιοσημείωτη πτώση στις Βάσεις 2019 σε όλα τα πολυτεχνικά τμήματα του κέντρου αλλά και της περιφέρειας. Παράλληλα, η αύξηση του αριθμού των εισακτέων καθώς και τα νέα τμήματα μαθηματικών, φυσικής, χημείας, χημικών μηχανικών, αναμένεται ότι θα διαμορφώσουν συνθήκες περαιτέρω πτώσης των βάσεων στις σχολές μεσαίας ζήτησης του πεδίου.

Βάσεις 2019 – 3ο Επιστημονικό Πεδίο

Για τις Βάσεις 2019 στο πεδίο των επιστημών υγείας, η εφημερίδα «Τα Νέα» υπογραμμίζει ότι αναμένεται σημαντική πτώση βάσεων, με την Ιατρική Αθήνας να κινείται κάτω από το όριο των 19.000 μορίων. Καθοριστικό ρόλο για την πτώση των βάσεων στο πεδίο αυτό έπαιξαν οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων στο μάθημα της Χημείας. Στο μάθημα αυτό άλλωστε καταγράφηκαν ιστορικά χαμηλά ποσοστά αποτυχόντων ως αποτέλεσμα των πολύ δύσκολων θεμάτων που επέλεξε φέτος η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Βάσεις 2019 – 4ο Επιστημονικό Πεδίο

Σε ό,τι αφορά το 4ο Επιστημονικό Πεδίο, των οικονομικών επιστημών και επιστημών πληροφορικής αντιθέτως, αναμένουμε άνοδο στις Βάσεις 2019 στα περισσότερα τμήματα. Η άνοδος αυτή, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», τοποθετείται κυρίως στις οικονομικές σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε ορισμένες περιπτώσεις αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 μόρια.