Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ... Η ΕΜΥ προειδοποιεί για θυελλώδεις άνεμους και υψηλές θερμοκρασίες

Η άνοδος της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τα μελτέμια έως και 8 μποφόρ αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς - Σε επιφυ...


Η άνοδος της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τα μελτέμια έως και 8 μποφόρ αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς - Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός - Πού θα χτυπήσουν οι «καυτοί» άνεμοι




Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων εξέδωσε σήμερα η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για ισχυρά μελτέμια έως και 8 μποφόρ σε νότιο Ευβοϊκό, νοτιοανατολικό Αιγαίο, νοτιοδυτικό Αιγαίο, κεντρικό Αιγαίο, στενό Καφηρέα και θάλασσα Κυθήρων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, φαίνεται πως ο καιρός θα μας... δοκιμάσει την Παρασκευή, καθώς η ζέστη θα είναι αρκετά έντονη.

Ο συνδυασμός των ισχυρών ανέμων με την άνοδο του υδραργύρου που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, ενισχύει τον κίνδυνο εκδήλωσης και εμφάνισης πυρκαγιάς τα επόμενα 24ωρα, γι' αυτό και ο κρατικός μηχανισμός θα παραμείνει σε επιφυλακή το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το meteo.gr, σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία στη χώρα την Παρασκευή, φτάνοντας κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου. Όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 36-38 βαθμούς στη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, και τους 35-37 βαθμούς στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τοπικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη.

Παράλληλα, το μελτέμι θα φτάνει τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο μειώνοντας αρκετά τη δυσφορία, αυξάνοντας όμως τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στα νησιά του Αιγαίου και τα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά.