Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ... Αύξηση θητείας 3 μήνες στον Στρατό Ξηράς και πρόσληψη 10.000 ΕΠΟΠ σε βάθος δεκαετίας για να κλείσουν οι «τρύπες»

Τρόπους να διατηρήσει την οριακή ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία στο έμψυχο δυναμικό ψάχνει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ε...



Τρόπους να διατηρήσει την οριακή ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία στο έμψυχο δυναμικό ψάχνει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς με την υπογεννετικότητα και μετανάστευση που μαστίζει την Ελλάδα το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο.

Χαρακτηριστικά, - κι αυτό το στατιστικό μόνο φτάνει - το τελευταίο έτος γεννήθηκαν στη χώρα μας 35.000 περίπου αγόρια, ενώ στην Τουρκία 720.000 αγόρια.




Ο ΥΠΑΜ Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός -και πρώην αρχηγός ΓΕΣ- Αλκιβιάδης Στεφανής, σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία, εξετάζουν λύσεις για να καμουφλάρουν το πρόβλημα (το οποίο λύνεται πραγματικά μόνο με αύξηση των γεννήσεων αλλά αυτό δεν είναι δουλειά του ΥΠΑΜ).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας εξετάζει, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος:

-Εναρμόνιση της στρατιωτικής θητείας στον στρατό ξηράς (σήμερα η διάρκειά της είναι 9 μήνες) με τη διάρκεια της θητείας στο ναυτικό και την αεροπορία, που σήμερα είναι 12 μήνες.

-Πρόσληψη 10.000 ΕΠΟΠ, σε ορίζοντα δεκαετίας (χίλιους το χρόνο)

-Επιλεκτική στράτευση στα 18 έτη, με κίνητρο τη μειωμένη θητεία για όσους υπηρετήσουν πριν τις σπουδές τους. Η πολιτεία θα επιλέγει τις σχολές για τις οποίες θα ισχύει η συγκεκριμένη δυνατότητα.

-Εθελοντική στράτευση των γυναικών. Πλέον με τα σύγχρονα όπλα οι γυναίκες μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στη μάχη για την υπεράσπιση της πατρίδος, μάλιστα εξετάζονται διάφορα μπόνους για όσες νέες επιλέξουν να στρατευτούν, μεταξύ των οποίων η παροχή “μπόνους” σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

-Μείωση των στρατοπέδων. Σήμερα μόνο ο στρατός ξηράς διαθέτει 1596 στρατόπεδα. Μόνο ένας νεοσύλλεκτος να πάει σε καθένα από αυτά, απαιτείται πάνω από τη μισή ΕΣΣΟ.

-Ρύθμιση του θέματος των ανυπότακτων, που σήμερα ανέρχονται περίπου σε 47.000, οι 30.000 εκ των οποίων είναι στο εσωτερικό. Μεταξύ των λύσεων που συζητούνται είναι και αυστηρά πρόστιμα για όσους δεν υπηρετούν τη θητεία.

Η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας όπως δεσμεύτηκε και στη πρόσφατη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, θα παρουσιάσει τις ολοκληρωμένες της προτάσεις το επόμενο διάστημα Κυριάκο Μητσοτάκη.