Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ... Η Σαουδική Αραβία αλλάζει την Οθωμανική «Αυτοκρατορία» σε «Κατοχή» στα σχολικά βιβλία

Το υπουργείο Παιδείας της Σαουδικής Αραβίας έχει κάνει μια σειρά αλλαγών στα σχολικά βιβλία ιστορίας, αλλάζοντας όχι μόνο τη διατύπωσης της...


Το υπουργείο Παιδείας της Σαουδικής Αραβίας έχει κάνει μια σειρά αλλαγών στα σχολικά βιβλία ιστορίας, αλλάζοντας όχι μόνο τη διατύπωσης της Οθωμανικής «αυτοκρατορίας» σε «Κατοχή», αλλά αναφέροντας, εκτενώς, τα εγκλήματα των Τούρκων στην αραβική χερσόνησο.






Τα νέα βιβλία κατηγορούν τους Οθωμανούς για διαχωρισμό των Αράβων στη Χερσόνησο, γράφοντας χαρακτηριστικά «Η αραβική γη που τέθηκε υπό την υποταγή του Οθωμανικού διοικητικού καθεστώτος χωρίστηκε σε τουλάχιστον 15 περιφέρειες (βιλαέτια) και κάθε περιφέρεια επέβαλε πολλούς φόρους στον πληθυσμό και στις γεωργικές καλλιέργειες, καθώς και στα αγαθά και τις υπηρεσίες για τη είσπραξη χρημάτων προς εξυπηρέτηση του οθωμανικού κράτους και των σουλτάνων του, χωρίς να αφήνει έσοδα στους άραβες.

Η πολιτική των Οθωμανών είναι κυρίως η πολιτική του διαίρει και βασίλευε, η σπορά διχόνοιας στους Άραβες για να μην αφήσει να ενωθούν, μεταφέροντας από την Χερσόνησο τους ειδικευμένους τεχνίτες από την Αραβία και την Αίγυπτο στην Κωνσταντινούπολη για εκμετάλλευση».

Το σαουδικό υπουργείο έχει παρομοιάσει την περίοδο των Οθωμανών όπως αυτή του δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ, αξιοποιώντας τον αραβικό εθνικισμό και το ισχυρό αντιτουρκικό αίσθημα που κυριαρχεί στο αραβικό βασίλειο τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το “middle east monitor”.

Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος