Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία γιορτάζει την υποχώρηση των Ελλήνων στη μάχη του Σαγγάριου... Το βίντεο που ανάρτησε το υπουργείο Άμυνας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας γιορτάζουν την επέτειο της μάχης του Σαγγάριου, καθώς για τους αναλυτές της γειτονικής χώρας η πύρρειο...



Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας γιορτάζουν την επέτειο της μάχης του Σαγγάριου, καθώς για τους αναλυτές της γειτονικής χώρας η πύρρειος νίκη του Ελληνικού Στρατού, που υποχρεώθηκε να αναδιπλωθεί λόγω των απωλειών του, αποτέλεσε την αρχή του τέλους του «πολέμου της Ανεξαρτησίας», όπως αποκαλούν την άμυνα απέναντι στη Μικρασιατική Εκστρατεία.




Σε σχετική ανάρτησή του στο Τwitter, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αναφέρει πως μνημονεύει με σεβασμό τους βετεράνους και τους μάρτυρες της περιόδου. Παραθέτει, μάλιστα, μια ρήση του Κεμάλ Ατατούρκ, την οποία είχε πει όταν όλα έδειχναν πως οι Έλληνες θα σπάσουν τη γραμμή των Τούρκων και θα προελάσουν προς την Άγκυρα, η οποία απείχε λιγότερα από 100 χιλιόμετρα.

Ο Κεμάλ είχε ζητήσει άμυνα μέχρι εσχάτων, τονίζοντας πως «δεν μιλάμε για γραμμή άμυνας, αλλά για άμυνα σε όλη τη χώρα. Καμιά σπιθαμή γης δεν μπορεί να παραδοθεί, αν δεν ποτιστεί με αίμα».