Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Η ηρωική μας Μακεδονία είναι ποτισμένη από το αίμα Αγίων και μαρτύρων'«... Ν΄ αγιάσει το στόμα του Δέσποτα Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

Συνεχίζονται οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, εις ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος και της απαλλαγής του νησιού από του...


Συνεχίζονται οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, εις ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος και της απαλλαγής του νησιού από τους Αγαρηνούς το 1716.




Στο Ιερό Προσκύνημα Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
Φωτιά και λάβρα η ομιλία του Δέσποτα Φιλίππων, αναφερόμενος στο χρέος των Ελλήνων και στη Μακεδονία ΜΑΣ:

«Ο μεγαλύτερος θησαυρός που έχουμε εμείς οι Ορθόδοξοι είναι οι Άγιοι μας. Πολλές φορές εμείς ιδίως οι Έλληνες Ορθόδοξοι καυχώμεθα για την ζωντανή μας πίστη. Όντως η αμώμητος πίστη μας είναι ζωντανή, δεν αρκεί όμως αυτό. Χρειάζεται όχι μόνο να ασπαζόμαστε τα χαριτόβρυτα λείψανα των Αγίων μας, αλλά και αγωνιστούμε πνευματικά, με σκοπό να τους ομοιάσουμε. Να πολεμήσουμε την εμπαθή μας κατάσταση, τα πάθη μας, κοντολογίς όλα εκείνα που μάς κρατάνε μακριά από τον Θεό και να ενδυθούμε, όπως μάς προτρέπει ο Απόστολος Παύλος, την πανοπλία του Θεού… Ολόκληρη η πατρίδα μας, ιδίως η ηρωϊκή μας Μακεδονία είναι ποτισμένη από το αίμα των Αγίων και των μαρτύρων και ο λαός μας το γνωρίζει αυτό πολύ καλά. Στον αντίποδα, όλοι αυτοί που επιχειρούν να αλλάξουν την ιστορία και να αλλοιώσουν την πίστη μας, αποδεικνύουν ότι είναι άγευστοι της Θείας Χάριτος».