Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΤΟ ΖΩΟ»: Ο μποξέρ που έγινε δολοφονική μηχανή της Μαφίας, αλλά έκανε το λάθος να σπάσει την Ομερτά

menshouse Η πιο αντιφατική εγκληματική φυσιογνωμία στην ιστορία των ΗΠΑ υπέπεσε στο Νο. 1 «θανάσιμο αμάρτημα» για το οργανωμένο έγκλημα ...


menshouse Η πιο αντιφατική εγκληματική φυσιογνωμία στην ιστορία των ΗΠΑ υπέπεσε στο Νο. 1 «θανάσιμο αμάρτημα» για το οργανωμένο έγκλημα
Στα μέσα της δεκαετίας του ’50 μια αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της αποδείχτηκε η απαρχή μιας νέας εποχής για τη Σικελιάνικη Μαφία της Βοστώνης

Ήταν η ανάληψη των ηνίων από τον Raymond Patriarca, ο οποίος θα εξελισσόταν σε έναν από τους πιο ισχυρούς «Νονούς» στις ΗΠΑ και εξαιτίας του το εν λόγω παράρτημα της Κόζα Νόστρα θα μετονομαζόταν σε φαμίλια Patriarca. Κατά το «πρωτόκολλο» των οικογενειών, μόνο Ιταλοί ή Ιταλοαμερικανοί πληρούν τις προϋποθέσεις για να είναι άμεσα μέλη, άτομα οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας μπορούν να έχουν μόνο το ρόλο του συνδέσμου.




Στην περίπτωση ωστόσο του Τζόζεφ Μπαρμπόσα κρίθηκε σκόπιμο να γίνει μια εξαίρεση. Στις φλέβες του «ζώου», όπως επονομάστηκε, έρεε αίμα πορτογαλικό, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να γίνει διαβόητος ως ένας από τους πιο αδίστακτους εκτελεστές που στρατολόγησε ποτέ η Μαφία.
Στα αρχεία του FBI ο Μπαρμπόζα περιγράφηκε ως ο πιο «βίαιος γκάνγκστερ της πολιτείας Νιου Ίγνκλαντ» και παράλληλα ως «ένα άτομο με υψηλότατο IQ». Μιλούσε άπταιστα πορτογαλικά, ιταλικά, ισπανικά και αγγλικά. Η πιο οικεία (του) γλώσσα όμως ήταν αυτή που ξερνάει ένα εξάσφαιρο.
Η σύγκρουση ανάμεσα στο καλό και στο κακό ήταν μέσα του διαρκής, αλλά την έντονη καλλιτεχνική φλέβα του επισκίασε ασφαλώς η ανάγκη του για αίμα. Αγαπούσε παθολογικά τα παιδιά και περνούσε μαζί τους πολλές ώρες συνοδεύοντας τα σε πάρκα και ζωολογικούς κήπους, ενώ τα ψυχαγωγούσε ως ταλαντούχος entertainer, στήνοντας αυτοσχέδιες παραστάσεις με σκίτσα του Disney σε κινηματογραφικό θέατρο.

Ναι, αυτός που τα έκανε όλα αυτά είναι αυτός που βλέπετε…
Την ίδια ώρα όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα να αφήσει ορφανό οποιοδήποτε παιδί του οποίου ο πατέρας είχε στοχοποιηθεί από την οικογένεια Patriarca. Το ένα βράδυ μπορούσε να είναι ο ιδανικός κηδεμόνας για όλα τα πιτσιρίκια της γειτονιάς, μαζί και της πολυαγαπημένης του κόρης, το άλλο να περιφέρεται ως φόβος και τρόμος στους δρόμους της Βοστώνης, εκτελώντας συμβόλαια θανάτου.

Γεννημένος το 1932, μπήκε από πιτσιρικάς στην παρανομία και για πρώτη φορά στη φυλακή σε ηλικία 14 ετών. Εκεί είχε την πρώτη επαφή με την πυγμαχία η οποία «κούμπωνε» ιδανικά με τη θηριώδη σωματοδομή του.

Το μποξ ταίριαζε και στα ένστικτά του. Σε ηλικία 17 ετών... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ:

https://menshouse.gr/istories/91114/to-zoo-o-mpoxer-poy-egine-dolofoniki-michani-tis-mafias-alla-ekane-to-lathos-na-spasei-tin-omerta