Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ANTE NA ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ... Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τον νόμο που οδηγεί στην έξοδο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού τη Βασιλική Θάνου

Αργά χθες το βράδυ δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο νόμος που ψηφίστηκε και -μεταξύ άλλων- προβλέπει συγκεκριμένα ασυμβίβαστα για την επιλογή του πρόε...


Αργά χθες το βράδυ δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο νόμος που ψηφίστηκε και -μεταξύ άλλων- προβλέπει συγκεκριμένα ασυμβίβαστα για την επιλογή του πρόεδρου και των μελών της επιτροπής ανταγωνισμού και έτσι θέτει εκτός αυτής την Βασιλική Θάνου.


Υπενθυμίζεται ότι η κ. Θάνου έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί καθώς και ότι δεν δύναται να απομακρυνθεί από τη θέση της, ωστόσο η δημοσίευση του ΦΕΚ και η αναδρομική ισχύς των ασυμβιβάστων την οδηγούν εκτός Επιτροπής Ανταγωνισμού.




Το μόνο που μένει είναι είναι να υπογράψει την σχετική διαπιστωτική πράξη ο αρμόδιος υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.
Στο ΦΕΚ αναφέρεται χαρακτηριστικά:
Η ιδιότητα του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του μέλους (τακτικού ή αναπληρωματικού) της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι ασυμβίβαστη με την οποιαδήποτε μορφής κατοχή θέσης ή ανάθεση καθηκόντων ή απόσπαση ή άλλως απασχόληση στο γραφείο του πρωθυπουργού ή σε γραφείο της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού ή σε γραφείο μέλους της Κυβέρνησης ή σε πολιτικό γραφείο μέλους της Κυβέρνησης ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ή σε γραφείο Γενικού ή Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου, για μια πενταετία μετά την λήξη της εν λόγω κατοχής θέσης ή της ανάθεσης ή της απόσπασης ή της απασχόλησης αντιστοίχως , συμπεριλαμβανομένων της απόσπασης υπαλλήλου ή της κατοχής θέσης μετακλητού υπαλλήλου, συμβούλου, συνεργάτη ή έμμισθου/άμισθου προϊστάμενου σε ένα από τα ως άνω γραφεία ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.