Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τούρκος υπουργός Αμύνης Ακάρ: «Η κεντρική μας ιδέα είναι ίδια με αυτήν του 1974»… ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ...

ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΝ ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ... Σε δήλωση που έκανε στην Κύπρο ο αρχηγός Εθνικής Αμύνης hulu...


ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΝ ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ...
Σε δήλωση που έκανε στην Κύπρο ο αρχηγός Εθνικής Αμύνης hulusi akar είπε :” Οπως μέχρι σήμερα εκπληρώσαμε ανελλιπώς τις ευθύνες και τα δικαιώματά μας ως εγγυήτρια δύναμη, το ίδιο θα κάνουμε και από τώρα και μετά. Όρος για την εκπλήρωση αυτού, είναι η παρουσία στο νησί των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων(ΤΕΔ), αυτό να το ξέρουν όλοι”.




Ο Ακαρ οι ΤΕΔ από το 1974 και μετά διατηρούν την παρουσία τους στο νησί και είπε: ” Βασικός μας στόχος είναι η διασφάλιση της εδώ παρουσίας και ασφάλειας του αναπόσπαστου κομματιού μας-των Τουρκοκυπρίων αδερφών μας. Για να το εκπληρώσουμε αυτό μέχρι σήμερα κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας και το ίδιο είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε από τώρα και μετά”.

Ο Ακαρ είπε πως “Η οπτική μας γωνία, οι εργασίες μας και η κεντρική μας ιδέα είναι ίδια με αυτήν που είχαμε πριν από 45 χρόνια και θα συνεχίσει να είναι τέτοια” και πρόσθεσε πως κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία για αυτό.

Ανέφερε πως τα πλοία γεωτρήσεων που ανήκουν στην Τουρκία συνεχίζουν τις εργασίες τους και είπε πως “Τα πιο αποτελεσματικά στοιχεία των ΤΕΔ και του Πολεμικού Ναυτικού, στηρίζουν τις δραστηριότητες αυτών των πλοίων” Ο Ακάρ είπε πως όταν εμείς μιλάμε για ειρήνη αυτό εκλαμβάνεται ως αδυναμία, ενώ όταν πούμε πως “Αν χρειαστεί θα πάρουμε τα δικαιώματά μας και δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο” τότε εκλαμβάνεται ως απειλή. Για αυτό το λόγο οι γείτονες μας πρέπει να βάλουν μυαλό και να δουν αντικειμενικά τα γεγονότα. ”

Ο Ακαρ ανέφερε πως περιμένει από την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση να κινηθούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της καλής γειτονίας και είπε πως “Από τη νέα κυβέρνηση που σχηματίστηκε στην Ελλάδα, περιμένουμε να προσεγγίσει πιο αντικειμενικά τα γεγονότα, να τα δει έχοντας βγάλει μαθήματα από το παρελθόν και να αποδεχθεί μία αρχή που οδηγεί όχι σε αδιέξοδο αλλά στην επίλυση”.