Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Αμερικάνοι μίλησαν... Μαρκ Έσπερ ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Η αγορά των S-400 από την Τουρκία υπονομεύει την ασφάλεια του ΝΑΤΟ

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου μιλώντας σε επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι αν η Τουρκία ανπτύξει τα ρ...


Ο επικεφαλής του Πενταγώνου μιλώντας σε επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι αν η Τουρκία ανπτύξει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα δεν θα πάρει τα F-35




Η αγορά των S-400 από την Τουρκία υπονομεύει την ασφάλεια της και την ασφάλεια του ΝΑΤΟ, δήλωσε στις γραπτές απαντήσεις που κατέθεσε ο προταθείς για επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου Μάρκ Εσπερ, στα ερωτήματα που του έθεσαν τα μέλη της Επιτροπής για ζητήματα ενόπλων δυνάμεων του αμερικανικού Κογκρέσου.

«Η Τουρκία είναι ένας παλιός και σημαντικός σύμμαχος, ωστόσο η επιδίωξη της να αποκτήσει τους S-400 υπονομεύει την ασφάλεια της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ» θεωρεί ο Έσπερ, οι απαντήσεις του οποίου κοινοποιήθηκαν σήμερα με αφορμή την ακρόαση στην επιτροπή του Κογκρέσου που εξετάζει την υποψηφιότητα του για την θέση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο Έσπερ παράλληλα προειδοποίησε για μια ακόμη φορά ότι οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να παραδώσουν στην Τουρκία τα μαχητικά βομβαρδιστικά πέμπτης γενιάς F-35 σε περίπτωση που αναπτύξει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστησαν σαφές σε όλα τα επίπεδα, ότι αν η Τουρκία αποκτήσει τους S-400, τότε δεν θα πάρει τα F-35», υπογράμμισε ο Έσπερ.

Ο Μαρκ Έσπερ, αναφερόμενος στις σχέσεις Μόσχας και Ουάσιγκτον, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία έχουν κοινά συμφέροντα σε τέτοιους τομείς όπως είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η αποτροπή της διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής.