Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ! Η Ρωσία στηρίζει την τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο... «Δεν υποστηρίζουμε τις κυρώσεις» της Ε.Ε.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ δηλώνει πως δεν υποστηρίζει τις κυρώσεις της ΕΕ στην Τουρκία, ωστόσο δεν στηρίζει "και καλά" τις τουρκικές ενέρ...


Το ρωσικό ΥΠΕΞ δηλώνει πως δεν υποστηρίζει τις κυρώσεις της ΕΕ στην Τουρκία, ωστόσο δεν στηρίζει "και καλά" τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, διατηρώντας έτσι ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας και με Αθήνα-Λευκωσία.




Τη Δευτέρα, οι 28 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ υιοθέτησαν και επίσημα κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η Ρωσία δεν έχει θετική στάση απέναντι στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία εξαιτίας της κλιμάκωσης της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιου είδους βήματα επιδεινώνουν την μακροχρόνια διαμάχη στην περιοχή.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Izvestia, αυτό δεν σημαίνει ότι η ρωσική πλευρά υποστηρίζει τις ενέργειες της Τουρκίας που έχει στείλει πλωτά γεωτρύπανα στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου για γεωτρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, οι 28 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ υιοθέτησαν και επίσημα κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μεταξύ άλλων, τα μέτρα περιλαμβάνουν τη μείωση της προενταξιακής βοήθειας προς την Τουρκία για το 2020 και την αναστολή διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία περί ολοκληρωμένων αερομεταφορών.