Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ! Εντός της ημέρας προσγειώνονται στην Τουρκία οι S-400... Ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η διαδικασία φόρτωσης!

Θέμα ωρών είναι η λήξη του θέματος των S-400 με την άφιξη και εγκατάστασή τους στην Τουρκία και με τον πλανήτη να αναμένει με κομμένη τη...


Θέμα ωρών είναι η λήξη του θέματος των S-400 με την άφιξη και εγκατάστασή τους στην Τουρκία και με τον πλανήτη να αναμένει με κομμένη την ανάσα την αμερικανική αντίδραση μετά από την πολύμηνη διπλωματική σύγκρουση και τα δεκάδες «τελεσίγραφα».




Εντός της ημέρας αναμένεται να φτάσουν στην Τουρκία τα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη τα οποία μεταφέρουν το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Haber Turk, τα εξαρτήματα και τα μέρη του πυραυλικού συστήματος μεταφέρθηκαν στην στρατιωτική βάση Tver της Ρωσίας από την προηγούμενη Πέμπτη και άρχισαν να φορτώνονται στα δύο ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη. Η διαδικασία φορτώματος ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας και στη συνέχεια δόθηκε εντολή για απογείωση.

Όπως είναι γνωστό 9μελής ομάδα Ρώσων εμπειρογνωμόνων θα φτάσει στην Τουρκία και θα επιβλέψει την διαδικασία εγκατάστασης του σύγχρονου πυραυλικού συστήματος. Εντός των επόμενων ημερών θα φτάσει και δεύτερη ομάδα.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται πάντως ότι αρχικά εξετάστηκε το ενδεχόμενο το πυραυλικό σύστημα να μεταφερθεί με πλοία στην Τουρκία ωστόσο στην πορεία επικράτησαν δεύτερες σκέψεις και επιλέγηκε όπως μεταφερθούν από αέρος.

Σύμφωνα με την συνήθη πρακτική δράσης σε αυτές τις περιπτώσεις, Ρώσοι και Τούρκοι δεν πρόκειται να μας δώσουν στίγμα της πτήσης μεταφοράς των ρωσικών πυραύλων σε απευθείας μετάδοση, ωστόσο στο twitter διέρρευσε ένας χάρτης της πιθανής διαδρομής. Το πιο πιθανό είναι να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία και μετά να δημοσιοποιηθούν κάποιες ελάχιστες φωτογραφίες, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν προδίδουν την περιοχή εγκατάστασης τους.