Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Τον χαβά» της η Τουρκία: Παραδόθηκε η πρώτη «παρτίδα» των S-400 και περιμένει την επόμενη!

Ολοκληρώθηκε η παράδοση της πρώτης «παρτίδας» εξοπλισμού και τμημάτων των S-400 στην Τουρκία, σύμφωνα με όσα ανέφεραν Τούρκοι αξιωματούχοι...


Ολοκληρώθηκε η παράδοση της πρώτης «παρτίδας» εξοπλισμού και τμημάτων των S-400 στην Τουρκία, σύμφωνα με όσα ανέφεραν Τούρκοι αξιωματούχοι, ενώ προσέθεσαν ότι η διαδικασία παράδοσης της δεύτερης «παρτίδας» προγραμματίζεται.

Την ίδια στιγμή που ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο για «ευελιξία» δίχως να παίρνει σαφή θέση υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία για την αγορά των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας, η Άγκυρα συνεχίζει να υλοποιεί απρόσκοπτη τον προγραμματισμό της.

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες
Ολοκληρώθηκε η παράδοση του πρώτου φορτιού του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην Τουρκία και τώρα σχεδιάζεται η παράδοση του δεύτερου, δήλωσαν σήμερα Τούρκοι αξιωματικοί του στρατού.

Η παράδοση του πρώτου φορτίου των S-400 ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου, μια κίνηση που προκάλεσε ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ.

Σε απάντηση η Ουάσινγκτον ανέστειλε τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα κατασκευής των αεροσκαφών F-35, ενώ την έχει προειδοποιήσει και για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων.

Η εναλλακτική για τους S-400 στην Τουρκία ;
Σήμερα οι Τούρκοι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε συζητήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους ώστε η χώρα να αποκτήσει το αμυντικό σύστημα Patriot, το οποίο οι ΗΠΑ προσέφεραν στην Τουρκία ως εναλλακτική στους S-400.

Επίσης πρόσθεσαν ότι η Γαλλία θα αναπτύξει τη συστοιχία SAMP, ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που έχει κατασκευάσει η γαλλοϊταλική εταιρεία EUROSAM, κατά μήκος των νότιων συνόρων της Τουρκίας.

Στο μεταξύ οι Τούρκοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι η αναστολή της συμμετοχής της χώρας στην παραγωγή των F-35 δεν έχει οριστικοποιηθεί, ενώ επεσήμαναν πως δεν είναι ξεκάθαρο αν η Τουρκία θα αποζημιωθεί για τις επενδύσεις που έχει κάνει στο πρόγραμμα.