Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Dream Team! Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική Κωφών Γυναικών στο μπάσκετ

Το 2016 η Εθνική Κωφών Γυναικών κατέκτησε την πρώτη θέση στο EuroBasket της Θεσσαλονίκης. Είναι η πραγματική Dream Team του ελληνικού μπάσ...


Το 2016 η Εθνική Κωφών Γυναικών κατέκτησε την πρώτη θέση στο EuroBasket της Θεσσαλονίκης.
Είναι η πραγματική Dream Team του ελληνικού μπάσκετ. Είναι η κορυφαία ομάδα του κόσμου, εδώ και μια τριετία. Η Εθνική Κωφών Γυναικών επικράτησε της Λιθουανίας (51-42) στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Λούμπλιν της Πολωνίας και κατέκτησε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο.





Οι αθλήτριες της Αθηνάς Ζέρβα δεν μπήκαν καλά στο ματς, πήραν μια μικρή διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο, την αύξησαν στο τρίτο και έφτασαν δια περιπάτου στη νίκη απέναντι στις Λιθουανές από τις οποίες είχαν γνωρίσει βαριά ήττα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης (62-48) πριν λυγίσουν κι από την Τουρκία την οποία κέρδισαν στον ημιτελικό.

Το 2016 η Εθνική Κωφών Γυναικών κατέκτησε την πρώτη θέση στο EuroBasket της Θεσσαλονίκης, το 2017 πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σαμψούντας και το 2019 συνέχισε την κυριαρχία της στα γήπεδα του Λούμπλιν της Πολωνίας, ούσα η κορυφαία ομάδα μιας διοργάνωσης με πολύ ταλέντο και εξαιρετικές ομάδες.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 9-9, 20-15, 34-25, 51-42

Πηγή: sport24.gr