Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παγκόσμια είδηση η κακοκαιρία στη Χαλκιδική: «Οι διακοπές έγιναν εφιάλτης»

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για την κακοκαιρία στη Χαλκιδική με τους νεκρούς τουρίστες και τις μεγάλες καταστροφές σε μια περιοχή...



Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για την κακοκαιρία στη Χαλκιδική με τους νεκρούς τουρίστες και τις μεγάλες καταστροφές σε μια περιοχή που προσελκύει χιλιάδες παραθεριστές, όπως σημειώνουν τα διεθνή ΜΜΕ.

«Τουρίστες νεκροί από καταιγίδα-τέρας στη βόρεια Ελλάδα», μεταδίδει το BBC, δημοσιεύοντας κι ένα ερασιτεχνικό βίντεο από την κακοκαιρία με πλήθος κόσμου να έχει βρει καταφύγιο σε μπαρ ξενοδοχείου ενώ το νερό πέφτει πάνω τους και αντικείμενα να εκτοξεύονται στον αέρα.




Το βρετανικό δίκτυο παραθέτει και τις δηλώσεις μιας Βρετανίδας από το Σάρεϊ, που βρέθηκε με την οικογένειά της σε beach party όταν χτύπησε η κακοκαιρία. «Ήλθε απ’ το πουθενά. Έσβησαν τα φώτα κι ακολούθησε το χάος. Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος ουρλιάζοντας προσπαθώντας να φύγει απ’ την παραλία», είπε η Έμιλι Κίστο. «Το προσωπικο στο θέρετρο μας οδήγησε στην περιοχή του μπαρ, που άρχισε να πλημμυρίζει. Έχουμε δυο μικρά παιδιά, υπήρχαν πολλά παιδιά που έκλαιγαν, ήταν πολύ τρομαγμένα», πρόσθεσε.

«Καταιγίδες στην Ελλάδα: Έξι νεκροί, ανάμεσά τους και 2χρονο αγόρι μετά το χτύπημα θύελλας σε τουριστική περιοχή», γράφει η Mirror.

Ενώ η Daily Mail μιλά για ασυνήθιστα ακραίο καιρικό φαινόμενο στην Ελλάδα, όπου τα καλοκαίρια είναι συνήθως ζεστά και ξηρά. «Οι ανεμοστρόβιλοι και η έντονη χαλαζόπτωση οδήγησαν στον θάνατο έξι τουριστών, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών στη βόρεια Ελλάδα, αργά το βράδυ της Τετάρτης, δήλωσε η αστυνομία (...) Δέντρα ξεριζώθηκαν, φορτηγά αναποδογύρισαν και μοτοσικλέτες διασκορπίστηκαν στους δρόμους από τους δυνατούς ανέμους.» 

«Ανεμοστρόβιλος και χαλαζόπτωση σάρωσαν την Χαλκιδική», λέει η γαλλική Le Monde.

Ενώ το L’ Obs σχολιάζει: «Οι διακοπές στην Ελλάδα έγιναν εφιάλτης: Έξι τουρίστες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν», προσθέτοντας ότι το μπουρίνι διήρκεσε γύρω στα είκοσι λεπτά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

«Κάδοι απορριμμάτων και τούβλα πετούσαν στον αέρα», συμπληρώνει η Bild σχολιάζοντας την σφοδρότητα του ανεμοστρόβιλου και της φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική. «Πάνω από 500 κλήσεις για επέμβαση δέχθηκε η Πυροσβεστική», γράφει η FAZ σημειώνοντας ότι στην περιοχή της Χαλκιδικής κάνουν αυτή την περίοδο τις διακοπές τους δεκάδες χιλιάδες τουρίστες, στην πλειονότητά τους από κράτη της ανατολικής Ευρώπης.

Το φονικό μπουρίνι έγινε θέμα και στα ισπανικά και τα ιταλικά ΜΜΕ. «Ανεμοστρόβιλοι και χαλάζι προκάλεσαν το θάνατο δύο Ρώσων, δύο Τσέχων και μιας Ρουμάνας με το παιδί της», γράφει η Repubblica.