Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με το που Βγήκαν από το τμήμα άρχισαν ξανά τις κλοπές... Τρεις νεαροί «χτύπησαν» τα χαράματα ένα καφέ - ουζερί στη Λαμία

Πριν καλά - καλά προλάβουν να αποχωρήσουν από το Αστυνομικό Μέγαρο όπου είχαν προσαχθεί ως ύποπτοι απόπειρας κλοπής, τρεις νεαροί, εκ τω...


Πριν καλά - καλά προλάβουν να αποχωρήσουν από το Αστυνομικό Μέγαρο όπου είχαν προσαχθεί ως ύποπτοι απόπειρας κλοπής, τρεις νεαροί, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι, συνέχισαν το παράνομο έργο τους με απόπειρες, κλοπές και διαρρήξεις σε μη κεντρικούς δρόμους της Λαμίας.

Οι τρεις Ρομά ηλικίας 25, 17 και 17 ετών, που λίγο μετά τα μεσάνυχτα ξημερώνοντας Πέμπτη (04/07) είχαν προσαχθεί ως ύποπτοι για απόπειρα κλοπής σε σουβλατζίδικο, σε συνοικιακό ταβερνάκι της πόλης, με το που αφέθηκαν ελεύθεροι και έφυγαν από το Αστυνομικό Μέγαρο στην οδό Αθηνών, πήραν σβάρνα κατά μήκος τα σπίτια και τα καταστήματα, ψάχνοντας εύκολη πρόσβαση για να εισέλθουν στο εσωτερικό τους.




Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να εισέλθουν σε σπίτια, ενώ τελικά την πλήρωσε καφέ - ουζερί που βρέθηκε στο διάβα τους επί της ίδιας οδού. Γύρω στις 03:50 τα ξημερώματα έσπασαν την τζαμαρία του καταστήματος, προκειμένου να εισέλθουν στο εσωτερικό του και να αφαιρέσουν από την ταμειακή μηχανή γύρω στα 100 ευρώ.

Οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν από την 51χρονη ιδιοκτήτρια κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται και κατάφεραν πολύ γρήγορα να εντοπίσουν τους τρεις νεαρούς και να συλλάβουν τους δύο, καθώς ο ένας από τους ανήλικους πρόλαβε και εξαφανίστηκε.

Στην κατοχή του ενός βρέθηκε και 20 ευρώ από αυτά που αφαίρεσαν από το μαγαζί που διέρρηξαν.

Όπως προέκυψε αργότερα από τις καταγγελίες που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, οι Ρομά είχαν προσπαθήσει νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης γύρω στις 23:30 να εισέλθουν εντός του κτιρίου όπου στεγάζεται η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας - Ευρυτανίας, σπάζοντας τη γυάλινη προθήκη και προξενώντας ζημιά στην αλουμινένια είσοδο, χωρίς όμως τελικά να πετύχουν τον σκοπό τους.

Σημειώνεται ότι, εκτός της περίπτωσης της ΕΦΑ Φθιώτιδας - Ευρυτανίας, οι δράστες δεν επέλεξαν τυχαία τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς πηγαίναν τις τελευταίες δύο-τρεις ημέρες ως πελάτες αξιολογώντας προφανώς τη λεία που θα έβρισκαν.